AnnonceLuk annonce
Kalundborgenser smittet med coronavirus

03-03-2020

Af Jens Nielsen

Sundhedsstyrelsen har tirsdag formiddag offentliggjort at endnu to danskere er konstateret smittet med coronavirus, den ene er en mand fra Kalundborg, som lørdag er kommet hjem fra en skiferie i Italien.
En Kalundborgenser er blevet smittet med coronavirus på en skiferie i Italien. Manden er nu i karantæne.

Selskabet som manden var afsted sammen med, var på seks personer, alle fra Kalundborg, de skal nu være i isolation de næste 14 dage.

TV-Kalundborg har talt med den ene af de personer som var med på turen, og som nu skal holde sig inden døre de næste 14 dage. Personen ønsker at være anonym (navnet er redaktionen bekendt), og han fortæller at han blev ringet op af Sundhedsstyrelsen mandag aften kl 23.30, der informerede om at en af deltagerne i deres selskab var smittet.

"Han præciserede at der ikke var fare for at vi kunne smitte andre, så længe vi ikke selv var syge. Hvis man har fået smitte og den går i udbrud, kommer det i form af feber, dårlig hals mm (ligesom alm. Influenza). Feberen presser sygdommen ud i lymferne og herefter kan man smitte andre ved host/nys  eller direkte berøring," fortæller den nu karantæneramte Kalundborgenser som TV-Kalundborg har talt med.

Sundhedsstyrelsen er nu i gang med at undersøge hvem der, inden for tre meter, sad i nærheden af den smittede Kalundborgenser i såvel bus som fly på vej hjem fra skiferien.

Virksomheder tager forholdsregler

Flere større virksomheder tager nu deres forholdsregler for coronavirus, og beder deres medarbejdere blive hjemme i 14 dage, hvis de har opholdt sig i et af de udsatte områder.
I Kalundborgområdet er det bl.a. Novo Nordisk og Equinor raffinaderiet.

”Novo Nordisk politik for produktionen i Kalundborg er, at medarbejdere, der vender hjem efter ophold i de udsatte områder, bliver bedt om at blive væk fra arbejdspladsen i 14 dage fra hjemkomst til Danmark. Der er dog ikke tale om karantæne iværksat af sundhedsmyndighederne men et Novo Nordisk tiltag. Formålet med dette tiltag er at varetage Novo Nordisk medarbejderes sikkerhed og at sikre fortsat levering af vores livsvigtige medicin til patienter,” oplyser Novo Nordisk, og fra Equinor er beskeden følgende:

”Equinor definerer pr. dags dato Kina, Sydkorea, Iran og Italien som højrisikolande.
Egne ansatte, konsulenter og entreprenører, som har været i disse lande inden for de sidste 14 dage, får karantæne, og kan ikke komme på arbejde. Egne ansatte arbejder hjemmefra.
Egne ansatte, konsulenter og entreprenører, som har været i kontakt med nogle, der har rejst i disse lande, indenfor de sidste 14 dage, og udvist influenzasymptomer, får ligeledes karantæne. Ovenstående regler gælder også for alle besøgende.”

Læs eventuelt mere på sundhedsstyrelsens hjemmeside:

https://www.sst.dk/da/Viden/Smitsomme-sygdomme/Smitsomme-sygdomme-A-AA/Coronavirus/Spoergsmaal-og-svarFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0