AnnonceLuk annonce
Kalundborg vil gerne de unge

31-08-2016

Projektet 'Ung & Sund Livskraft' blev taget godt imod af omkring 100 borgere i Kalundborg i går aftes. Foto: Gitte Korsgaard

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I går aftes trak projektet ’Ung & Sund Livskraft’ mange interesserede mennesker til Kalundborg Gymnasium. Det er et tiltag Kræftens Bekæmpelse, Kalundborg Kommune og Socialt Udviklings Center har gjort i forbindelse med, at alt for mange unge - også i Kalundborg – har problemer, hvad angår ulighed og sundhed.

Der var stor diversitet i salen, der var fyldt med mænd og kvinder i alle aldre, men som alle har det til fælles, at de gerne vil gøre en forskel for de unge i Kalundborg. Begyndelsen på det er initiativet ’Ung & Sund Livskraft’ , som Kræftens Bekæmpelse, Kalundborg Kommune og Socialt Udviklings Center har stablet på benene.

At alt for mange unge har ’ondt i krop og sjæl’, og det vil man nu forsøge at gøre noget ved i fælleskab. ’Fælleskab’ er kodeordet, fordi det netop handler om at løfte i flok i kommunen. Derfor var der i går møde på Kalundborg Gymnasium, hvor omkring 100 mennesker var mødt op til foredrag/workshop om, hvordan man får unge i Kalundborg på en sundere kurs, hvad angår uddannelse, job og ikke mindst fysisk sundhed og trivsel.

”Vi gør meget i Kalundborg mht. tilbud, men vi kan blive endnu bedre, og det kan vi gøre sammen. Derfor er det også skønt, at så mange er mødt op her i dag,” siger Hanne Dollerup, der er formand for styregruppen i projektet.

Christina Pawsø, der er projektleder på projektet, styrede aftenen med kyndig hånd, og efter de forskellige havde holdt oplæg, arbejdede de mange mennesker i grupper for at finde ud af løsninger til de forskellige problemstillinger. Grupperne var inddelt i fire kategorier; fysisk sundhed, uddannelse, forsørgelse og trivsel.

Direktør for Socialt Udviklings Center, Per Holm, var også med hele aftenen, og er positiv over, hvordan projektet er blevet modtaget i Kalundborg.

”Jeg gik høj hjem, og kunne næsten ikke få armene ned. Tænk at møde så mange engagerede mennesker, der gider bruge deres tid på at finde ud af, hvordan de kan skabe bedre livsbetingelser for unge i kommunen. Der var stor energi og idérigdom blandt kredsen af mennesker. Jeg gik rundt i de forskellige grupper, da de udviklede idéer, og det var en klar positiv oplevelse. Men det her er jo blot begyndelsen. Nu skal vi handle, og vi skal finde andre aktører også,” fortæller han.

Alle de mange forslag, der blev konkretiseret på Kalundborg Gymnasium i går aftes, samles sammen, og arbejdet kan begynde for de forskellige arbejdsgrupper. Alle papirer er afleveret til sekretariatet, der netop er stiftet til formålet – at være tovholder på projektet.

”Folk har meldt sig ind i de forskellige arbejdsgrupper, og alt er skrevet ned. Nu skal sekretariatet i gang med at koordinere, så vi kan handle ud fra alle idéerne. Der er tre medarbejdere i sekretariatet, som også får støtte fra kommunen mht. dato osv.,” siger Per Holm, der glæder sig til at komme i gang med hele processen.

I alt består styregruppen i projektet af 26 medlemmer, hvoraf de fire medlemmer er ungerepræsentanter.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0