AnnonceLuk annonce
Kalundborg bør fejres

27-01-2017

Der har før været afholdt middelalderfestival i Kalundborg, i år skal den være meget større. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg har i 2017 850 års jubilæum for Esbern Snares grundlæggelse af byen. I den forbindelse vil Museum Vestsjælland (MVE) gerne markere jubilæet ved at organisere en Middelalderfestival i byen, og har derfor ansøgt om penge hertil.

Middelalderfestivalen bygges op omkring et tema, der fokuserer på grundlæggelsen af byen, og MVE har anmodet Kultur- og Fritidsudvalget om en halv mio. kr. til at fejre byens 850 års jubilæum.

Middelalderfestivalen vil udnytte de unikke historiske rammer, som Kalundborg har, nærmere bestemt Højbyen, Vestborgen og voldgravsområdet deromkring. Fejringen af 850-års jubilæet tænkes bredt ud til at strække sig over en længere periode - fx begynde ved midsommer så byens mange sommergæster også oplever jubilæet. Derudover vil det være muligt at inddrage byens andre aktører - såvel på kulturområdet som fra handels- og erhvervsliv.

MVE tilbyder således i samarbejde med Kalundborg Kommune at facilitere en række jubilæumsprojekter, der alle byder ind i det fælles tema: 850 års jubilæet for Kalundborgs grundlæggelse. Byen iklædes et jubilæumstema fra midsommer og planen er, at butikkerne, biblioteket, havneparken, Musisk Skole m.fl. skal inddrages i projektet.

Den egentlige fejring

Den 1. - 2. september kulminerer fejringen med en stor jubilæumsfestival i Højbyen - en middelalderfestival, der bliver den største, der er organiseret i Kalundborg med skuespil og meget mere.

”Vi har jo tidligere lavet mindre middelalderfestivaler i både Kalundborg og lidt større i Ringsted med telte, boder og aktiviteter, og vi har rigtig gode erfaringer med det. Faktisk har vi en gruppe, hvor vi kan trække på hinanden og hjælpe, og når Kalundborg fylder 850 år, skal det da fejres, ellers er det da lidt tamt,” siger Martin Borring Olesen, Samlings- og Bevaringschef MVE, og daglig leder af Kalundborg Museum.

Martin Borring Olesen håber selvfølgelig, at andre i byen vil tage bolden op, og selv finde på idéer, der kan passe sammen med at fejre jubilæet henover sommeren.

”Det kunne fx være i forbindelse med Esbern Snare festuge. Vi lægger jo netop op til, at det skal fejres henover hele sommeren, men den store fejring, hvor vi sætter alt ind er første weekend i september. Så nu håber vi bare, at Kalundborg Kommune også synes, at det er en god idé,” siger han.

Kalundborg kan i øvrigt fejre jubilæum samme år som København.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0