AnnonceLuk annonce
Kalundborg Kommune har størst vækst i landet

27-01-2021

Af Jens Nielsen

På listen over hvilke kommuner der har haft den største årlige vækst i bruttonationalproduktet (BNP) per indbygger mellem 2009 og 2019, ligger Kalundborg Kommune på førstepladsen. Det fremgår af en undersøgelse, der er lavet af Kommunernes Landsforening med tal fra Danmarks Statistik.

Undersøgelsen viser, at der på tværs af kommunerne har været stor forskel på, hvor meget bruttonationalproduktet er vokset per indbygger. 

I 11 ud af de 94 kommuner, der er med i undersøgelsen, er vækstraten dog dobbelt så høj som på landsplan. Otte af de 11 kommuner findes øst for Storebælt, og seks af dem i hovedstadsområdet. 

Kalundborg Kommune har haft en årlig vækst i BNP per indbygger i perioden på 8,7 procent. På landsplan er det tal 1,4 procent. På anden- og tredjepladsen ligger henholdsvis Gladsaxe Kommune (8 procent) og Tårnby Kommune (7,3 procent).

Der har med andre ord været godt gang i økonomien hos virksomhederne i Kalundborg Kommune. Det skyldes selvfølgelig kommunens sammensætning af industrivirksomheder med Novo Nordisk og Novozymes i spidsen.

Fremover kan resultatet blive endnu bedre, når biosciencevirksomheden Chr. Hansen Holding og Mærsk rykker ind i kommunen.

Kommunernes Landsforening offentliggjorde i sidste uge en Top-10 over kommuner, der tjener fleste penge til Danmark. Her er Kalundborg Kommune nr. 10 ud af 98 kommuner.

”Der alt mulig god grund til, at vi i Kalundborg Kommune godt kan være stolte. Vi er og bliver det store "trækdyr" i Region Sjælland,” sagde borgmester Martin Damm i sidste uge som kommentar til undersøgelsen.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0