AnnonceLuk annonce
Kalundborg-motorvej er stadig på dagsordenen

02-10-2019

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

På Folketingets åbningsdag tirsdag afslørede statsminister Mette Frederiksen (S), at Kalundborg-motorvejen ikke er glemt.

Der har været usikkerhed omkring motorvejen til Kalundborg, da den nye transportminister, Benny Engelbrecht (S), i sommer oplyste, at han ville genåbne forhandlingerne om fremtidens infrastruktur. Statsminister Mette Frederiksen (S), forsikrede dog på Folketingets åbningsdag, at Kalundborgmotorvejen stadig er på dagsorden ved den kommende trafikaftale.

”Kalundborg-motorvejen er rigtig vigtig for Sjælland, men det er den i allerhøjeste grad også for erhvervslivet, fordi der er rigtig mange virksomheder, der hører hjemme i Kalundborg. Så det er meget vigtig infrastruktur,” siger Mette Frederiksen.

Tidligere aftale bortfaldt med regeringsskifte

Den tidligere regering og Dansk Folkeparti indgik, først på året, en infrastrukturaftale til en værdi af 112,7 milliarder kr., og her lovede man, at motorvejen til Kalundborg skulle bygges færdig. Men da den nuværende regering har meldt ud, at de agter at genåbne aftalen, og lave et nyt infrastrukturforlig, skabes der usikkerhed.

”Den tidligere regering lavede en infrastrukturaftale meget smalt, og den bortfaldt i forbindelse med valget. Vi skal på et tidspunkt - ikke lige nu - men på et tidspunkt skal vi i gang med at forhandle en ny infrastrukturaftale, og der kommer vi selvfølgelig også til at kigge på forholdene på Sjælland,” siger Mette Frederiksen.

Kommuner enige om, at Kalundborg-motorvej er vigtig

Kalundborg er det største erhvervsområde på Sjælland uden for København, og alle kommuner i Region Sjælland er enige om, at færdiggørelsen af Kalundborgmotorvejen har prioritet et hvad angår trafikale projekter i området.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0