AnnonceLuk annonce
Kalundborg melder klar

22-02-2021

Ét er sikkert, der skal testes endnu mere. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Regeringen beder kommunerne i hele landet holde sig klar, men ingen ved endnu, hvad der åbnes op for eller hvornår. Men ét er sikkert, der skal testet endnu mere end tidligere, og det er Kalundborg Kommune indstillet på at opfylde.

Borgmestrene i landets 98 kommuner kunne mandag ikke få svar på, om regeringen har tænkt sig at lade flere elever komme tilbage i skole, om de åbner op for detailhandlen, eller måske begge dele. Ligeledes blev borgmestrene heller ikke klogere på, hvorvidt man kan få lov til at åbne regionalt/lokalt  i visse kommuner. Hvad de til gengæld er helt sikre på er, at der skal testet endnu mere end, hvad tilfældet er lige nu. Derfor mener borgmester Martin Damm (V) også, at der skal være endnu flere teststeder i hele kommunen, så det er realistisk, at folk lader sig teste. Kommunerne skal bl.a. være klar til at kunne teste eleverne i grundskolen fra på mandag, hvis sundhedsmyndighederne giver grønt lys til, at de kan komme tilbage. 

”Mødet i dag var en udløber at mødet i sidste uge med Kommunernes Landsforening (KL), og der var ikke meget nyt i dag. Hvad vi ved er, at det skal være muligt at blive testet endnu mere. Det er en betingelse for genåbning. Der er både PCR testen og Kvik testen, men der skal være mulighed for, at alle let og hurtigt kan få lavet en test. Derfor vil vi, i kommunen, gerne have, at det var muligt at blive testet både i Høng, Gørlev, Svebølle, Ubby Jerslev og i Kalundborg. Det kan være på et bibliotek, i en idrætshal eller lignende, og vi er meget behjælpelige med at finde passende lokaler hertil. Det kunne være to dage om ugen hvert sted, med fornuftig åbningstid, så alle har en mulighed, og vi har da også fået lovning på at blive spurgt til råds,” fortæller Martin Damm, og fortsætter: ”Vi har en særlig forpligtelse som kommune mht. at teste på folkeskoler samt være behjælpelig på fri- og privatskoler. Vi skal selv sørge for den kapacitet, og det må vi jo så sikre os, at vi har, og ellers må vi få uddannet nogle. Vi er i hvert fald klar til, hvad som helst, der måtte komme. Vi indretter os. Vi har alle kun interesse i, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at åbne op, men også, at vi åbner, hvad vi kan.”


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0