AnnonceLuk annonce
Kalundborg i top med flest muligheder for vandsport

20-03-2019

Foto: DIF

Ny analyse giver et overblik over idrætsmulighederne i naturen i samtlige kommuner i Danmark. Kalundborg ligger nr. 5 på listen over kommuner med flest muligheder for at dyrke vandsport.

Danskerne er vilde med at dyrke motion i naturen, og interessen for at komme ud og få mudder under løbeskoene eller vandsprøjt i ansigtet er støt stigende. Andelen af voksne borgere, der dyrker idræt og motion i naturen er steget fra 36 procent i 2011 til 44 procent i 2016, hvilket gør naturen til den mest populære idrætsfacilitet i Danmark.

Det er første gang, at der bliver lavet en kortlægning af, hvor mange faciliteter, der er til rådighed i naturen til at dyrke idræt. Analysen viser, at de fleste kommuner har skov eller vandstrækning, som kan bruges til såkaldt outdooridræt som løb, mountainbike, ridning, kajakroning og windsurfing, men at der er mange steder, hvor outdooridrætten ikke bliver understøttet af faciliteter. Rapporten beskriver, at der generelt er et stort potentiale for at forbedre mulighederne for outdooridræt i kommunerne gennem flere faciliteter, dels for at styrke udviklingen i antallet af udøvere, og dermed folkesundheden, dels for at tage hensyn til naturen.

Plads til alt fra kajak-polo til konkurrenceroning
Rapporten opdeler mulighederne for henholdsvis skovidræt og vandsport. Ses der alene på mulighederne for vandsport, så er både Kalundborg, Slagelse,  Vordingborg og Lolland førende, når der ses på kombinationen af vand og vandsportsfaciliteter. Her er der både gode muligheder for sejlsport, kajak og Stand Up Paddle samt kajak-polobaner og baner til havsvømning.

Mens Vordingborg ligger på en førsteplads over de bedste muligheder for vandsport, er Kalundborg på en 5. plads.

Rapporten ’Outdooridræt i Danmark’ opdeler mulighederne for henholdsvis skovidræt og vandsport. Ses der alene på mulighederne for vandsport fordeler kommunerne sig således på en top-5:

1. Vordingborg
2. København
3. Slagelse
4. Skive
5. KalundborgFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0