AnnonceLuk annonce
Kalundborg i billeder

22-10-2016

 

Den 4. Bog i bogserien ’Billeder fra Kalundborg’ er netop blevet udgivet på Lokalarkivet i Kalundborg. Foto: Gitte Korsgaard

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Den 4. Bog i bogserien ’Billeder fra Kalundborg’ er netop blevet udgivet, og i den anledning blev der afholdt reception i Lokalarkivets lokaler i Kalundborg tidligere i dag.

Omkring 50 gæster var forbi bogreceptionen på Lokalarkivet i Kalundborg i dag, da den 4. bog i bogserien ’Billeder fra Kalundborg’ blev udgivet.

’Billeder fra Kalundborg’ indeholder billeder og tekster, som giver et lille indblik i lokalhistorien. For folk, der har kendskab til Kalundborg, er der flere steder, der er sjove at læse om og se billeder fra. Bl.a. kan nævnes: Bomhuset, Fredsstenen, Schipkapasset, Taxa, Kalundborg tekniske Skole, Politiet, Lille Møllestræde, Møllebakken, A.H. Nielsen og H. Svendsens Baadebyggerier, H. Lunds Skibs- og Baadebyggeri, Karl Thomsens Baadeværft, og arbejdet med kloakering og brolægning af Kordilgade, Øen, Bjerget osv.

”De første tre bøger i serien ”Billeder fra Kalundborg” er blevet godt modtaget, og vi håber også, at den nye bog vil blive godt modtaget,” siger Ulla Hærslev, der er formand for Kalundborg Lokalarkiv.

Hun fortæller også, at idéen med bogen kom fra nogle tanker hende og Niels A. Jensen havde gjort sig for mange år siden.

”Vi lagde jo egentlig ud med at lave en slags ’hjemmelavet’ bog i sin tid, som egentlig solgte ret godt, og vi derefter kontakt til Viggo K. Pedersen fra Almuebøger, og det blev til rigtige bøger, og nu har vi altså den 4. I rækken,” siger Niels A. Jensen og fortsætter:

”Jeg har altid haft lyst til at lave en bog, og da jeg så blev pensioneret, havde jeg tiden til det. Men modsat de andre bøger, der er lavet om Kalundborg, som er skrevet efter en vis periode, har vi valgt at finde emner, så at sige, i stedet. Så er man ikke indskrænket til at skulle skrive i en bestemt tidsperiode.”

Billederne til bog nr. 4 er hentet i Kalundborg Lokalarkivs billedsamlinger, teksterne er skrevet af Niels A. Jensen, Ulla Hærslev har stået for tilrettelæggelse, og den grafiske tilrettelæggelse har været lagt i hænderne på Viggo K. Pedersen fra forlaget Almuebøger.

Ulla Hærslev fortæller endvidere, at planen hele tiden har været, at man blot skal tjene så mange penge på bogen, at der er penge til den næste. Derfor har man sat overskuddet fra bogsalget i en bogfund hos Kalundborg Lokalarkiv, så de ikke bliver blandet sammen med andet.

”Billeder fra Kalundborg 4”, og de første tre bøger i serien, kan købes ved receptionen, og når der er åbent i Kalundborg Lokalarkiv, hos Almuebøger på deres hjemmeside samt i boghandlen i Kalundborg (Bog og Idé), samt på Kalundborg Lokalarkivs stand på Kalundborg Messen, den 29. og 30. oktober 2016.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0