AnnonceLuk annonce
Kalundborg har vendt negativ udvikling

09-09-2019

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Dansk Industris (DIs) årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima viser en overordnet fremgang for erhvervsvenligheden i Vestsjælland, herunder Kalundborg Kommune, der har vendt en negativ udvikling, og er rykket 13 pladser frem. 

Kalundborg Kommune har nu vendt negativ udvikling, og er rykket 13 pladser frem. En fin 47. plads blev det nemlig til for Kalundborg i DIs undersøgelse af Lokalt Erhvervsklima, og dermed sætter kommunen punktum for den kraftige tilbagegang i målingen, som den har oplevet siden 2017.

Virksomhederne belønner bl.a. afskaffelsen af dækningsafgiften i Kalundborg Kommune. I kategorien ’Skatter, afgifter og gebyrer’ rykker kommunen nemlig hele 30 pladser frem fra nr. 44 til nr. 14 – den absolut bedste placering for kommunen. Den kommunale sagsbehandling er også blevet bedre, og rykker fra en placering som nr. 71 i kategorien på landsplan i 2018 til en placering som nr. 28 i 2019.

I emnerne ’Infrastruktur’, ’Kommunens image’ og ’Information og dialog med kommunen’ placerer Kalundborg sig dog ikke videre godt, men i slutningen af 60’erne.

”Det er rigtig godt, at se Kalundborg bevæge sig i retning af fordoms storhed, men der er også områder, hvor der er plads til forbedring.Det er af afgørende betydning, at det bliver lettere for medarbejdere at kunne pendle ind og ud af Kalundborg, hvad enten det er med kollektiv transport eller i bil. Hvis bosætningen skal øges i kommunen, er det også vigtigt med god infrastruktur, og her har kommunen en opgave at løfte i fællesskab med andre dele af Vestsjælland,” siger Steen Søgaard, formand for DI Vestsjælland.

DI’s årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima viser fremgang for Kalundborg, Odsherred, Holbæk og Slagelse. Sorø går en enkelt plads tilbage, mens Ringsted rykker ni pladser tilbage på listen.

Fakta

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2019, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 10. år i træk, at DI laver undersøgelsen.
  • 7.332 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 370.000 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 20 pct. af den private beskæftigelse.
  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.
  • Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0