AnnonceLuk annonce
Kalundborg har fået sin egen vin

25-11-2016

Kim Christensen, souschef, Kvickly Kalundborg, med den nye Kalundborgvin. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kvickly Kalundborg kan nu præsentere en Kalundborgvin med en etikette udført af grafiker Mette Glyholt, som har lokale rødder.

I Kvickly er der kommet en ny vare på hylderne i vinafdelingen, nemlig en Kalundborgvin, en lækker italiensk vin fremstillet på druerne Primitivo, Merlot og Negroamaro, der er perfekt til fyldige retter, ost, sammenkogte retter og den danske julemenu.

Vinen er fremstillet efter ’Amarone metoden’, dette udtryk dækker over en bestemt fremstillingsmetode hvor man lufttørrer druerne i tørrehuse. Derved fordamper en del af druernes væskeindhold, den tilbageværende ekstrakt er mere koncentreret og giver i den sidste ende en kraftigere vin

”Vi er glade for at vi nu har en Kalundborg vin, der er faktisk mange kunder som har efterspurgt det flere gange”, fortæller Kim Christensen, souschef, Kvickly Kalundborg. I forvejen har Kvickly en Kalundborg øl, og altså nu også en vin med et Kalundborg motiv.

Etiketten til vinen er fremstillet af grafiker Mette Glyholt i Nykøbing F, som bl.a. er kendt for at fremstille hjemstavnsplakater, hvor flere af dem også er brugt som vinetiketter.

Plakaten og etiketten forestiller Vor Frue Kirke, radiotårnet, en havnekran og en sejlbåd.

”Jeg har efterhånden fremstillet rigtigt mange hjemstavnsplakater for Sydsjælland, Lolland og Falster, men da jeg har rødder i Kalundborg via mine bedsteforældre Rita og Arne Glyholt, og er kommet meget i Kalundborg hele min barndom, var det nærliggende også at fremstille en Kalundborgplakat. En af mine bekendte fik kontakt til Kvickly og på den måde bliver plakaten nu brugt som vinetikette”, fortæller Mette Glyholt.

Vinen kan kun købes i Kvickly Kalundborg, men selve Kalundborg plakaten kan købes både i Kvickly og hos Bog og Ide, samt via Mette Glyholts hjemmeside.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0