AnnonceLuk annonce
Kalundborg er populær

17-08-2016

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Vi skriver ikke længere højsæson, men der er stadig stor efterspørgsel på kommunens sommerhuse, og der er ingen tvivl om, at Vestsjælland, herunder også Kalundborg er blevet et populært feriemål for turisterne.

Belægningsprocenten i sommerhusene i Kalundborg er igennem hele august på minimum 73, hvilket er ret højt i forhold til tidspunktet, bl.a. med tanke på, at folkeskolernes sommerferie er slut.

Hos Campaya.dk har man samlet størstedelen af de danske udlejningssommerhuse på et site.

”Vi har 194 sommerhuse i Kalundborg kommune, hvoraf der kun er 36 ledige i denne uge. Det vil også sige, at belægningsprocenten er markant højere i de første uger af august, end de 73,” siger Jesper Kruse, der er kommunikationsansvarlig hos Campaya.dk.

Jesper Kruse er slet ikke i tvivl om, at sommerhussæsonen i Kalundborg Kommune har været fantastisk i år.

”Som tilfældet var tidligere på sommeren, har vi også oplevet en større efterspørgsel på husene i august end, hvad vi har set de foregående år. Samlet tegner der sig altså et billede af en overordentlig god sommerhussæson i kommunen,” siger han.

Også direktør for VisitVestsjælland kan nikke genkendende til, at Vestsjælland er blevet mere populær end nogensinde før.

”Procentvis har vi, i Vestsjælland, Danmarks største vækst i udlejning af feriehuse. Traditionelt har Vestsjælland været en camping destination, men det billede er ved at ændre sig, fordi feriehuse netop er i ekstrem vækst i Vestsjælland i øjeblikket. Alene i Kalundborg Kommune er antallet af udlejede feriehuse nætter fra 2013 til 2015 steget fra 67.923 til 107.426. Det er jo en gigantisk forøgelse, og det der er vores største udfordring er simpelthen, at der ikke er nok feriehuse. I Kalundborg er der ca. 7.000 sommerhuse, men kun 2-300 er til udlejning,” siger Lars Nielsen, der er adm. direktør i VisitVestsjælland.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0