Kalundborg bliver målby for 1. etape

Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Post Danmark Rundt – et af årets største sportsbegivenheder begynder i år på Sjælland og slutter i Jylland. 1. måletape er Kalundborg.

Normalt begynder Post Danmark rundt i Jylland og slutter på Sjælland, men i år har man valgt at begynde på Frederiksberg og slutte i Århus. 1. Mål på etapen er Kalundborg til stor glæde for bl.a. mange cykelentusiaster. Der bliver altså sensommer-cykelfest i Kalundborg, når 1. etape af PostNord Danmark Rundt 2017 køres den 12. september. Starten går i år på Frederiksberg, og rytterne kører over målstregen i Kalundborg efter 175 km.

En glad borgmester

”Det glæder mig, at det er lykkedes at tiltrække løbet til vores kommune igen. I 2013 og 2014 var henholdsvis Høng og Kalundborg startby på en etape. Jeg synes det er et scoop, at løbet kommer her til kommunen allerede igen i 2017 - og at Kalundborg bliver målby,” siger Borgmester Martin Damm (V), og fortsætter:

”Jeg regner med, at hele kommunen fester med, når rytterne kører i mål den 12. september. At være målby er noget helt særligt. For det første TV-transmitteres etapeafslutningen direkte, så vi får mulighed for at vise hele Danmark billeder af vores smukke natur og byer. For det andet er ruten i Kalundborg ret spektakulær, og lægger op til et sportsligt brag af en afslutning med stejle stigninger og smalle passager. Endelig har vi tradition for at kunne samle rigtig mange tilskuere til cykelløb, og jeg forventer mere end 10.000 langs strækningen i kommunen og til cykelfest i Havneparken.”

Ruten i Kalundborg Kommune

Fra Sejerøbugten kører feltet via Havnsø og den smalle og helt åbne Eskebjerg Strandvej, inden Kalundborg passeres for første gang. Feltet kører herfra ud over Røsnæs, der også byder på et par gode stigninger. Tilbage i Kalundborg køres der tre omgange på en rimelig teknisk rute, der også indeholder DM-stigningen fra 1974, Møllebakken. Der er opløb på Vestre Havneplads og mål ved Havneparken.

Når sidste etape køres den 16. september, bliver det med mål i Europas kulturhovedstad 2017, Aarhus, der 17 gange tidligere har lagt asfalt til en etapeafslutning i Danmarks årligt største tilbagevendende sportsbegivenhed. Dermed er 2017-udgaven af løbet vendt, så der køres fra øst mod vest.

”Vi har blandet kortene i 2017. Vi vender simpelthen PostNord Danmark Rundt og starter 1. etape fra Frederiksberg Rådhusplads og kører derefter vestpå. Den store finale på 5. etape bliver i kulturhovedstaden Aarhus med mål på Strandvejen ud for Tangkrogen. Vi arbejder desuden på at udvide rundstrækningen og gøre den lidt længere og også hårdere end tidligere set. Med det hårde terræn, der også findes ind mod Aarhus, er der lagt op til en rigtig hård finaleetape i 2017, siger løbsdirektør Jesper Worre.

Største danske sportsbegivenhed

Til Post Danmark Rundt er der omkring ½ mio. tilskuere langs ruten. I løbet af ugen, hvor cykelløbet afvikles, følger over halvdelen af Danmarks befolkning løbet i medierne; radio, tv, aviser eller på internettet. Det bliver op i mod tre mio. mennesker, der løbende orienterer sig om cykelløbet.

Der er ingen anden sportsbegivenhed i Danmark, der har samme store interesse. Hele landet bliver involveret i Post Danmark Rundt, og i løbet af årene har løbet udviklet sig til at være en markant international sportsbegivenhed, der i feltet har verdens bedste cykelhold, tidligere verdensmestre, nationale mestre og topryttere.

Del