Kalundborg er et skræmmeeksempel, når man taler biogasanlæg

Lokal politiker er blevet interviewet i forbindelse med en mulig udvidelse af biogasanlæg på Fyn, da Kalundborg fungerer som et skræmmeeksempel med Kalundborg Bioenergi, der er skyld i en grim lugt, der ofte generer mange borgere.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

”For Guds skyld, sig ikke ja.”Sådan lød en del af overskriften hos Fyens Stiftstidende forleden dag i forbindelse med, at de have interviewet kommunalbestyrelsesmedlem, Niels Erik Sørensen (V) fra Kalundborg, fordi man overvejer at udvide et biogasanlæg i Fangel ved Odense. Niels Erik Sørensen ved nemlig, hvad han taler om, da han næsten dagligt skal lugte til den grimme lugt fra Kalundborg Bioenergi, biogasanlægget, der har ligget på Asnæsvej i Kalundborg i snart et år.

Kalundborg fungerer efterhånden som skræmmeeksempel, når man taler biogasanlæg i Danmark, da Kalundborg Bioenergi, der om få dage kan fejre et års jubilæum på Asnæsvej i Kalundborg, indtil videre ikke været en succes, tværtimod. Rigtig mange kalundborgensere er nemlig desværre plaget af en meget grim lugt fra biogasanlægget, så snart vinden er i den ”rigtige” retning. En af dem er kommunalbestyrelsesmedlem, Niels Erik Sørensen (V). Han er stærkt utilfreds med lugten fra biogasanlægget, og er ikke bange for at sige det højt. Han har derfor netop udtalt sig til Fyens Stiftstidende, da de kontaktede ham i forbindelse med, at Odense Kommune overvejer at udvide et biogasanlæg ved Fangel.

Niels Erik Sørensen fortæller, uden omsvøb, til avisen, at Kalundborg Kommune har anmeldt det lokale biogasanlæg, som delvis har samme ejere som biogasanlægget i Fangel. Ifølge Niels Erik Sørensen bør politikerne i Odense nemlig under ingen omstændigheder godkende en udvidelse. Han fortæller avisen, at det, siden biogasanlægget åbnede, har været et stinkende mareridt at bo, hvor han bor, ligesom man kan lugte den grimme lugt helt ind i byen de dage, hvor vindretningen ”tillader” det. 

”Jeg fortalte Fyens Stiftstidende, at det er som rådne æg, faktisk værre. Derudover ved jeg ikke, hvad politiet gør, men jeg håber, at politiet lukker virksomheden ned. Som jeg sagde til Fyens Stiftstidende, hellere i dag end i morgen. De ville få meget repekt, hvis de lukkede ned, indtil det kørte ordentligt uden at genere borgerne. Det er meget frustrerende,” fortæller Niels Erik Sørensen, der valgte at snakke med Fyens Stiftstidende, da han blev kontaktet, fordi han mener, at det er vigtigt, at folk får af vide, at man har store problemer med biogasanlægget i Kalundborg, så det ikke også sker andre steder.

Adm. direktør i Bigadan, Karsten Buchhave, indrømmer over for fyens.dk, at der har været nogle problemer med anlægget i Kalundborg.

Del