AnnonceLuk annonce
Kalundborg-drenge vinder DM

28-05-2020

Team HydroSAFE løb med sejren til DM i Entreprenørskab for studerende onsdag. Fra venstre ses Martin Bjerregaard Jensen, Mads Nicolai Rasmussen og Christoffer Damgaard Hansen. Rasmus Bahne Hyldal er en del af gruppen, men er ikke med på billedet.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

20 teams af studerende gav den 27. maj hvert deres bud på, hvordan vi kan gøre verden bedre. Her pitchede de deres iværksætteridéer online til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for studerende. Fire studerende, hvoraf to af dem er fra henholdsvis Kalundborg og Høng, løb med sejren.

Martin Bjerregaard Jensen fra Høng, Christoffer Damgaard Hansen fra Kalundborg, Mads Nicolai Rasmussen fra Falster og Rasmus Bahne Hyldal fra Slagelse løb med sejren til DM i entreprenørskab for studerende. De fire drenge skulle give deres bud på, hvordan man kan gøre verden bedre, og det gjorde de således overbevisende med deres udvikling af en særlig gummimanchet til maskiner. Tre af drengene er fra SIMAC i Svendborg og en enkelt, Rasmus Bahne Hyldal, er fra SDU.

Der var masser at stemning, virtuelle high-fives og innovative idéer, da Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for studerende blev afholdt onsdag. 20 teams af studerende pitchede deres iværksætteridéer til erfarne erhvervsledere og iværksættere. Vinderne blev gruppen HydroSAFE, der har opfundet en ny type gummimanchet. 

”Gummimanchetten har til formål at holde støv og partikler ude af det hydrauliske system på blandt andet traktorer og andre landbrugsmaskiner. Vi har udviklet en gummimanchet, der kan tætne rundt om den hydrauliske sammenkoblinger, og på den måde forhindre at støv og snavs, kommer ind i det hydrauliske system. Produktet har stor skalerbarhed i en langrække andre industrier, hvor man har en sammenkoblinger, man gerne vil beskytte, fx i fiske- eller vindmølleindustrien,” fortæller Christoffer Damgaard Hansen.

Gruppen med de fire drenge havde ikke regnet med at løbe med sejren, så de var glade og overraskede.

”Det er lidt overvældende at vinde, for det havde vi ikke regnet med. Altså bare det at gå videre ved det regionale mesterskab var en sejr, og så gå hele vejen i dag – det er en kæmpe sejr. Vi har lært exceptionelt meget af at arbejde med vores idé på grund af alle de faser, vi har været igennem. Det har været meget givende, og vi har bl.a. fået en enorm forståelse for, hvordan markeder og økonomi hænger sammen. Nu skal vi ud over stepperne, og have gang i vores produktion. Så når vi kommer til EM, har vi ikke kun solgt 40 enheder, men måske 400 enheder,” lød det begejstret fra gruppen, da de vandt.

HydroSAFE vandt kategorien ’Service Innovation’ og 25.000 kr. sponsoreret af Bloomberg. De vandt imidlertid også 25.000 kr. mere, da de blev den samlede vinder. Ydermere skal de studerende repræsentere Danmark til JA Europe Enterprise Challenge 2020, som er Europamesterskabet i Entreprenørskab, i slutningen af juni.

En ny generation af unge iværksættere

Danmarksmesterskabet blev afviklet online pga. Covid-19, men det var ikke et problem for de unge iværksætterspirer. Tværtimod, for de havde alle kvalificeret sig via regionale finaler, som også blev afviklet online. Dommerne var enige om, at en ny stærk generation af unge iværksættere er på vej fra uddannelsesinstitutionerne.

I alt havde 19 hold af studerende fra Danmark og 1 fra Grønland kvalificeret sig til DM. Fonden for Entreprenørskab står bag Start Up Programme og arrangerer DM i Entreprenørskab i samarbejde med Dansk Erhverv. Danmarksmesterskabet støttes også af Bloomberg, Entercard, Tønder Energi- og Miljøfond, Den Sociale Kapitalfond og Bristol-Myers Squibb, som hver står bag en af priserne på dagen. Herudover bidrager Opfinderrådgivning, Erhvervshus Hovedstaden og EY.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0