AnnonceLuk annonce
Kalundborg blandt de kommuner hvor smittetallet er steget mest

23-07-2020

Af Jens Nielsen

Kalundborg Kommune er blandt de kommuner i landet som har oplevet flest nye smittede med COVID-19 inden for de sidste to uger. Sundhedsministeren advarer danskerne om ikke at slække på vanerne.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) var onsdag ude og advare danskerne imod at slække på de vaner, der skal holde coronavirussen nede.

”Det må ikke ske. Vi må for alt i verden ikke sætte det hele over styr nu,” skriver han i et opslag på Facebook.

Magnus Heunicke oplyser, at der i øjeblikket er en stigning i antallet af bekræftede smittetilfælde med covid-19. I sidste uge blev der påvist 240 smittetilfælde i hele landet, som var en stigning sammenlignet med ugerne før. I de to foregående uger var tallene 169 og 123 bekræftede smittede. De seneste to dage har der været henholdsvis 48 og 40 nye bekræftede smittetilfælde.

Af de 240 tilfælde, der blev påvist i uge 29, er cirka 20 procent af dem er fra Region Sjælland. Det oplyser Statens Serum Institut i en pressemeddelelse. Det fremgår også, at 46 ud af landets 98 kommuner havde nul tilfælde i uge 29.

Kalundborg Kommune har flere uger i træk været en såkaldt 0-kommune, hvor der ikke er registreret nye tilfælde af Coved-19.

Indtil d. 15. juli var der 80 borgere i Kalundborg Kommune, der var, eller har været smittet med COVID-19, et tal for har ligget stille i flere uge, men i følge tal udsendt fra Statens Serum Institut onsdag eftermiddag, er tallet nu på 92, dvs., at der de sidste otte dage er konstateret 12 nye smittede i Kalundborg Kommune.

Selv om 12 nye smittede ikke lyder af mange, så bringer det Kalundborg Kommune op som en af de kommuner i landet som har oplevet flest smittetilfælde i den seneste tid, der er derfor al mulig grund til at følge sundhedsministerens anbefalinger, om ikke at slække på de vaner, der skal holde coronavirussen nede.

Til og med i går onsdag d. 22. juli, er 7094 borgere i Kalundborg Kommune blevet testet for COVID-19.

Region Sjælland er hver mandag og torsdag til stede med et mobilt testcenter på parkeringspladsen over for Svømmehallen på J. Hagemann-Petersens Alle i Kalundborg i tidsrummet kl. 10-14, her kan alle møde op og blive testet. Der skal ikke bestilles tid.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0