AnnonceLuk annonce
Kalundborg Roklub fylder 100 år

12-03-2018

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Roklub kan søndag den 18. marts 2018 fejre, at den bliver 100 år, og medlemmerne kan skubbe fra broen til en stor jubilæumssæson. 

Kalundborg Roklubs 100 års jubilæum markeres med bl.a. en reception lørdag den 17. marts kl. 13 - 16 i roklubbens lokaler på Gisseløre. Her kan medlemmer, tidligere, som nuværende, sponsorer og venner af huset ønske Kalundborg Roklub tillykke med de 100 år. Ved receptionen er inviteret bl.a. tidligere medlem og OL-roer: Lisbeth Falch Jakobsen (repræsentant for Hovedbestyrelsen i Dansk Forening for Rosport), repræsentanter fra Havnen, Sejlklubben og andre, som har berøring med roklubben.

Kalundborg roklub har i øvrig søgt Danmarkssamfundet om hjælp til et nyt flag, det er blevet imødekommet, og derfor vil en repræsentant for Danmarkssamfundet, på dagen, overrække roklubben et nyt flag, som vil blive rejst. Da Kalundborg Roklub har fået fremstillet en ny flot stander, rykkes standerhejsningen frem, så den falder sammen med receptionen.

Udsigt over Kalundborg by

Roklubben har i de 100 år, den har eksisteret, ligget på Gisseløre med udsigt ind over Kalundborg by, og den 5 tårnede kirke – et smukt scenarie for roklubbens medlemmer, at forlade klubhuset på Gisseløre af vandvejen, og sejle ud på fjorden en varm sommerdag, hvor solen glimter i vandet.

For ca. 40 år siden tog man beslutningen om indkøb af kajakker, og for at følge med udviklingen, er der løbende gennem årene investeret i nye robåde og kajakker. I dag er materialet af kunststof, det gælder kajakker, både, svirvel (det som holder åren fast) og årer. Dermed kan der reduceres nogle kilo i materiellet, hvilket gør robåde og kajakker lettere at håndtere. Der er både unge og ældre, der roer i klubben, ligesom der er mulighed for både Coastalroning og kajakpolo i Kalundborg Roklub. Kalundborg Roklub er i øvrigt aktiv på kaproningsbanerne, og var sidste år med til VM i Frankrig.

Tid til ny bådebro

Klubbens bådebro er godt slidt efter mange års brug. Kalundborg Roklub har i den forbindelse fået sponseret en ny bådebro, som vil blive indviet på en særlig måde i forbindelse med receptionen. Da klubben endnu ikke har holdt standerhejsning, og ro-sæsonen dermed ikke er påbegyndt, er der taget kontakt til en lokal SFO for at høre, om de vil lave papirs-både, der kan søsættes. På den måde overholdes roklubbens regler, og der lægges an til fejring, så roklubben har en ny god og stabil bådebro til glæde for alle medlemmer.

Kalundborg Roklub vil fortsat arbejde videre med at fastholde medlemmerne. Der vil blive lagt vægt på polokajak, at give ungdomsroerne nogle gode oplevelser samt at give de mere modne medlemmer oplevelser på Kalundborg Fjord samt tage på langture i det ganske land eller i udlandet. På generalforsamlingen for nylig blev det i øvrigt besluttet, at den nuværende formand, Kaare Mattesen, tager et år mere som formand for Kalundborg Roklub.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0