AnnonceLuk annonce
Kalundborg Rock’er er reddet – må være 5000

17-06-2021

Af Jens Nielsen

Efter dialog med Dansk Live, Dansk Erhverv og Dansk Industri er det besluttet at øge antallet af deltagere til udendørs arrangementer med stående publikum og publikum i bevægelse fra 2.000 til 5.000 deltagere fra 1. juli 2021 frem til 15. august. Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Den pludseligt indførte øvre grænse på 2000 gæster til udendørs festivaler i første halvdel af august bliver nu fjernet. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

"Det er dejligt, at det nu bliver muligt at samles flere til sommerens festivaler, koncerter og andre udendørs arrangementer. Jeg håber, at det lykkes branchen at give publikum nogle gode oplevelser, siger kulturminister Joy Mogensen i pressemeddelelsen.

Dermed kan Kalundborg Rock’er alligevel gennemføres som planlagt.

Det fremgik af ’Aftale af 10. juni om yderligere udfasning af restriktioner mv.’, at udendørs arrangementer med minimum 500 deltagende for stående publikum og publikum i bevægelse (fx festivaler og større koncerter) pr. 1. juli kan gennemføres med sektioner af 1.000 og maks. 2.000 deltagere i alt og med krav om coronapas og sundhedsplan mv.

Det fremgik dog også af aftalen, at det skulle drøftes med branchen, om det bl.a. i lyset af gældende kompensationsordninger vurderes hensigtsmæssigt at løfte det maksimale deltagerantal til 5.000.

Kulturministeriet og Erhvervsministeriet har været i dialog med Dansk Live, Dansk Erhverv og Dansk Industri om at øge deltagerantallet. Organisationerne har på baggrund af dialogen meldt tilbage, at de ønsker deltagerloftet hævet. Derfor vil loftet blive hævet fra 2.000 til 5.000 deltagere pr. 1. juli.

Den 15. august hæves grænsen for antallet af deltagere til 10.000 med sektioner à 2.500, og den 1. september ophæves restriktionerne.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med pressetalsmand for Kalundborg Rock’er, Johnny Elmelund, men han har tidligere udtalt, at han mente at det måtte være en fejl, at der kun måtte samles 2000 til festivaller når der tidligere har været meldt ud, at tallet var 5000.

Fejl eller ej, nu er det besluttet, at der må være op til 5000 til Kalundborg Rock’er, dermed er den populære festival reddet, og billetsalget kan fortsætte.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0