AnnonceLuk annonce
Kalundborg Rock´er: Vil have klar udmelding

19-03-2021

Styregruppen bag Kalundborg Rock'er vil have en klar udmelding fra regeringen vedr. restriktioner og retningslinjer for sommerens festivaler. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Eftersom, at festivalen endnu ikke har fået en krone fra sidste års hjælpepakke, og man på nuværende tidspunkt ikke har nogle helt konkrete udmeldinger om restriktioner og retningslinjer for sommerens festivaler, tør styregruppen bag Kalundborg Rock’er ikke melde ud, hvorvidt der bliver en festival på Gisseløre til sommer. Men de håber stadig.

Udover, at Kalundborg Rock’er ikke har fået nogle penge fra hjælpepakkerne endnu, har der også været ekstraudgifter i form af revisorregninger. Derfor er det også kun en helt konkret udmelding om sommerens restriktioner, der kan bruges, hvis der skal være Kalundborg Rock’er på Gisseløre til sommer, og ifølge presseansvarlig for Kalundborg Rock’er, Johnny Elmelund, skal den helst komme snart. 

Vi vil ikke satse på den nye hjælpepakke. Vi kommer først til at indgå kontrakter, når vi har fået en helt klar udmelding fra regeringen om, hvilke retningslinjer og restriktioner der gælder for sommerens festivalerVores deadline er omkring den 1. maj. Har vi ikke noget helt håndgribeligt fra regeringen deromkring, er vi desværre nødt til at skubbe festivalen til næste år, ellers kan vi ikke nå det. Derfor håber vi også, at det punkt er med i nogle af de planer, der bliver fremlangt i næste uge. Men der er så mange ubesvarede spørgsmål, såsom skal man have et testcenter tilknyttet festivalen, skal folk have det såkaldte corona-pas osv.,” siger Johnny Elmelund.

Ikke imponeret over håndteringen af hjælpepakker

Johnny Elmelund er ikke imponeret over regeringens måde at håndtere hjælpepakkerne på. Kalundborg Rock’er har endnu ikke set en krone fra de hjælpepakker, de søgte for 2020, da de måtte aflyse festivalen. Der er søgt om kompensation for kontrakter på musik, scene, lys og lyd, som festivalen er bundet op på fra festivalen 2020, der blev aflyst.

”Det er alt sammen meget fint, at man gør, hvad man gør, men det virker nu mere som om, at regeringen træder vande ved at melde ud, som de gør mht. hjælpepakker. Det virker som om, at regeringen prøver at dække sig ind, så de har ryggen fri, hvis sommerens festivaler igen bliver aflyst. Vi vil ikke hele den tur igennem igen, som vi var sidste år. Vi har oveni brugt mange penge på revisor, men eftersom vi intet har hørt, så aner vi heller ikke, hvad vi får dækket, og derfor vil vi ikke lave hele det set up igen, uden at vide, hvad vi kan få dækket, hvis det går galt. Det er foreningernes penge, vi gambler med, og vi vil ikke smide penge efter noget, vi ikke får noget ud af,” siger Johnny Elmelund, og fortsætter: ”Det er alle i styregruppen enige om, men vi håber virkelige, at vi kan få lov til at holde en eller anden form for festival, og jeg er da også stadig optimistisk. Men det er klart, at jo længere tid, der går, hvor vi intet hører, jo sortere ser det ud. Men festivalen ligger jo relativt sent på sommeren, og vi er en lille festival uden campingområde, så forhåbentlig er chancen større af den grund.”


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0