AnnonceLuk annonce
De startede Kalundborg Rock’er for 20 år siden

18-05-2019

Søren Bang Knudsen og Peter Bisgaard fik, sammen med Torben Wad Jørgensen, ideen til Kalundborg Rock'er for 20 år siden. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Peter Bisgaard og Torben Wad Jørgensen fik tilbage i 1999 en idé, som senere skulle vise sig at være en rigtig god en af slagsen. De snakkede med Søren Knudsen og senere Stig Jensen, og idéen blev til Kalundborg Rock’er på Gisseløre i Kalundborg. 

Det var sommeren 1999, Torben Wad Jørgensen var forbi Peter Bisgaards kontor i Kalundborg, og de to kom til at snakke om en idé, som Peter Bisgaard havde. Han ville lave Rock på Slottet, fordi han tidligere havde været med til at lave Biler på Lerchenborg, og det var derfor oplagt for ham, at man kunne lave en koncert samme sted. Han syntes, det manglede noget i Kalundborg, der skulle ske noget. Torben Wad Jørgensen havde det på samme måde, og havde på det tidpunkt længe været en del af Vig Festivalen. Han var enig i, at hvis man kunne andre steder, kunne man også i Kalundborg.

”Jeg ville lave Rock på Slottet, men Torben mente, at det var bedre i Munkesøen. Vi ringede faktisk til KGBs Støtteforening med det samme, men blev klart afvist, og Munkesøen kunne der ikke være tale om. Vi fik derefter idéen med Gisseløre, og vi kontaktede Søren (Knudsen). Til at begynde med var idéen faktisk ikke en festival over flere dage, men blot en enkelt dag med musik,” fortæller Peter Bisgaard.

Søren Knudsen blev kontaktet få måneder efter samtale på kontoret, og han var straks med på idéen.  

”Jeg kom ind i billede i oktober, da Peter og Torben henvendte sig til mig. Jeg var straks med på idéen. Jeg kendte Torben fra Svebølle Boldklub, hvor jeg var ungdomsformand, og derudover var jeg spillende træner i badmintonklubberne, der var slået sammen på det tidspunkt, og hed Nordvestsjælland Badmintonklub. Vi skulle jo netop have fat i en lokal klub, der havde rødder i Kalundborg, og det havde Kalundborg Badmintonklub, og de var med på den med det samme. Vi fik Stig Jensen, der sad i bestyrelsen i Kalundborg Badmintonklub, som det senere blev igen, med. Der var dog ingen bestyrelse eller styregruppe, men vi var nu fire,” fortæller Søren Knudsen.

Således bliver den første Kalundborg Rock’er til i år 2000, med de fire herrer ved roret og en masse frivillige fra foreningerne, der dengang gjorde, og i dag stadig gør, et stort stykke arbejde også. Dog var festivalen ikke, som mange kender den fra i dag, men derimod var det en endags festival.

”Vi var os fire og en masse frivillige fra foreningerne, og egentlig var det jo et slags ’prøveår’, for vi skulle jo se, om det kunne lade sig gøre at afholde festival hvert år,” siger Peter Bisgaard, og bliver suppleret af Søren Knudsen:

”Det gik helt fantastisk det første år. Vi havde tre bands, Peter & De Andre Kopier, Party Animals og Big Fat Snake. Vi havde omkring 3.300 betalende gæster."

Efter den første festival i 2000, sad de fire herrer på Restaurant Gisseløre, og var alle enige om, at det havde været en succes, som man ville gentage.

”De første par år var vi os fire, og selvfølgelig en masse frivillige fra klubberne. Kalundborg Hockeyklub var meget med fra begyndelsen, ligesom Viskinge- og Kalundborg Badmintonklub også var med. Svebølle Boldklub  og KGB kom til meget senere,” fortæller Søren Knudsen.

Meget har ændret sig sidenhen

Madboder og øltelte var mindre dengang end, hvad man ser på festivalpladsen på Gisseløre i dag. Fra 2000 – 2002 kørte man endagsfestival, men i 2003 ændrer pladsen sig, og den bliver ydermere større. Scenen bliver flyttet, og Kalundborg Rock’er bliver til en to-dages festival, som vi kender den fra de sidste mange år.

”Den oprindelige plan var faktisk, at fredag var en dag, hvor kun kopi bands spillede, men det ændrede sig efter det første år. Ligesom, at festivalen blev til en to dages festival. Faktisk havde vi også senior aftener i en årrække, så det er altså ikke første gang i år, at man i anledning af 20 års jubilæum kører tre dages festival,” siger Peter Bisgaard.

Årene går, og en efter en stopper de fire herrer, der fandt på, at der skulle være musikfestival på Gisseløre. Efter at de tre andre fra den oprindelige gruppe ikke længere var med i Kalundborg Rock’er, kørte Dan Strandberg og Søren Knudsen Kalundborg Rock’er videre i en del år - sammen med alle de frivillige fra klubberne selvfølgelig. Men i 2016 takkede Søren Knudsen også af.

”Vi er ude, men der er stadig mange folk, der trækker det store læs. Der er mange folk i kulisserne, som man ikke tænker over, men de laver et kæmpe stykke arbejde. Som det er i dag sidder der to repræsentanter i bestyrelsen fra de fire klubber, og derudover tre mere i bestyrelsen. De er i dag 11 i bestyrelsen, så vidt jeg ved,” fortæller Søren Knudsen.

Stoppede, mens legen var god

De fire herrer, der startede Kalundborg Rock’er, og var med fra begyndelsen var altså Torben Wad Jørgensen, Peter Bisgaard, Søren Knudsen og Stig Jensen. De er dog alle i dag ikke længere en del af Kalundborg Rock’er, Søren Knudsen forlod, som den sidste, skuden i 2016, hvor Steen Jensen fra Punkt 1 overtog hans rolle som festivalkoordinator. 

”Jeg stoppede af flere årsager. For det første synes min familie, at jeg brugte for meget tid på det, og derudover var jeg også i færd med at opbygge mit eget i Gryden på Møllebakken på det tidspunkt. Der var også nogle kanter, der skulle files, og det havde jeg ikke rigtig overskud til. Så der trak jeg stikket, og det har jeg det fint med. I dag har jeg Terminalen i stedet,” fortæller Søren Knudsen.

Peter Bisgaard fortæller, at han stoppede for omkring seks år siden, fordi det ikke længere var, som da de begyndte. 

”For mig har det aldrig været for pengenes skyld. Jeg trådte på bremsen af flere forskellige årsager, men jeg kan godt savne det, det var sjove år. Men nogle troede, jeg skovlede penge ind, men det gjorde jeg aldrig. Kalundborg Rock’er projektet kostede på flere fronter, men det er fortid nu,” fortæller Peter Bisgaard.

Savner indimellem de glade dage på Rock’eren

I dag er Peter Bisgaard og Søren Knudsen dog enige om, at de godt kan savne tiden med den oprindelige gruppe, der startede Kalundborg Rock’er.

”Det var sjovt, men vi finder på noget nyt. Men vi gjorde det faktisk, fordi der manglede noget i byen, det var bestemt ikke for pengenes skyld,” siger Peter Bisgaard, og Søren Knudsen stemmer i:

”Vi gjorde det, fordi der skete for lidt i Kalundborg dengang, og de kunne i andre byer, så kunne vi vel også.”Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0