AnnonceLuk annonce
Kalundborg Middelalderfestival søger frivillige

29-01-2019

Der er Middelalderfestival den 31. august - 1. september i Kalundborg.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Vil man gerne hjælpe Kalundborg Museum med at skabe dette års middelalderfestival den 31. august - 1. september, kan man melde sig nu. 

Museum Vestsjælland/Kalundborg Museum indbyder frivillige - nye som gamle - til møde tirsdag den 5. februar på Kalundborg Museum. Som frivillig er man med i det store fællesskab omkring festivalen. Samtidig med, at der skal knokles, er der masser af sjove og lærerige oplevelser. Arbejdsopgaverne er mange og meget forskellige. 

Der er mange muligheder
”Vi skal bruge en masse frivillige for at kunne lave en stor middelalderfestival. Vi skal bruge hjælp til alt lige fra praktiske opgaver med opbygning af pladsen og forplejning af frivillige under selve festivalen til mad- og ølsalg samt aktiviteter for børn og re-enactment af historiske personer og optrin,”fortæller frivilligkoordinator Kathrine Brandstrup.

Kalundborg Middelalderfestival løber af stablen efter sommerferien, men tager lang tid at forberede, og der er brug for mange hænder og hoveder til alle de praktiske og kreative arbejdsopgaver i forbindelse med det store arrangement.

Madgruppen udvælger en middelaldermenu til salg på pladsen. Der skal laves mad og prøvespises middelalderretter i flere omgange, før det store arbejde med at forberede maden og sælge den på dagen starter. Der er masser af praktiske opgaver med at sætte boder og kulisser op – og tage dem ned igen. Under afviklingen er der også en masse praktik af holde styr på. Boderne skal pyntes og øllet sluttes til, der skal uddeles flyers og programmer, og der skal tages hånd om de mange aktører og publikum. Med festivalens børnegæster bliver der leget og snittet, filtet og flettet bånd. Der er mange forskellige opgaver - store som små - så man kan sagtens finde bidrage på en eller anden måde som frivillig.

Nogle grupper mødes mange gange før festivalen, andre kun få gange lige op til. Hver gruppe får en tovholder fra museet. På mødet tirsdag aftales de første arbejdsgruppemøder.

Mange aktører hjælper

Det er Museum Vestsjælland/Kalundborg Museum, der står som arrangører af Kalundborg Middelalderfestival, men der er mange, der hjælper med: Vor Frue Sogns menighed, præster og kirketjenere, Bistro Bispegården, Kalundborg Museumsforening og mange flere. Og Kalundborg Kommune har bevilget et opstartsbeløb, der sikrer, at der bliver gratis adgang til festivalen.

Alle frivillige er med til at formidle og genfortælle middelalderhistorien. Derfor er det vigtigt, uanset hvilken opgave man påtager sig, at man løser den så historisk korrekt, som muligt. Museum Vestsjælland arrangerer i den forbindelse kurser og aktiviteter for de frivillige, så man kan være klædt på med så megen viden som nødvendigt, når festivalen løber af stablen.

Er man interesseret, men forhindret i at komme til informationsmødet den 5.2. kan du kontakte frivilligkoordinator Kathrine Vestergaard Brandstrup,  kvb@vestmuseum.dk eller 25 52 83 30 for at høre nærmere. Ellers møder man på den 5. februar kl. 19 på Kalundborg Museum, Adelgade 23, hvor det dog også er en god idé at melde sig til mødet hos frivilligkoordinator Kathrine Vestergaard Brandstrup, senest om mandagen.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0