AnnonceLuk annonce
Kalundborg Kommunes folkeskoler.

19-01-2018

Læserbrev:

Dagens indlæg i avisen 18/1 om Kalundborg Kommunes folkeskoler skrevet af Enhedslistens repræsentant i kommunalbestyrelsen N. E. Danielsen bakker jeg helt og holdent op om.

Valgkampen er overstået, og det er tid til, at alle de politiske gyldne løfter og ”skåltaler” bliver indfriet hurtigst mulig.

Det er i mine øjne flovt, at vores skoler på næsten alle punkter er i bunden med resultater på landsplan.

Elevernes og lærerenes flugt fra folkeskolen samt mangel på uddannede lærere skulle for længe siden have påberåbt sig politisk bevågenhed. I takt med at ventelisterne til privatskolerne bliver længere og længere, hvilket jo er godt for privatskolerne, skal det efter min mening ses som et sygdomstegn for folkeskolen i kommunen.

Som jeg ser det, har den omstridte, og i visse tilfælde forhadte folkeskolereform, en stor del af skylden. Hvis man vil tiltrække gode lærerkræfter og ikke læne sig tilbage i tilfredshed over, at de stadigt hyppige tomme pladser bliver udfyldt med ikke uddannede lærere og nogle typisk korttidsansatte akademikere uden nævneværdig pædagogisk indsigt, så mener jeg ikke, det er en holdbar løsning. Måske skulle man arbejde mere målrettet på at få gjort det attraktivt for lærerene at søge stillinger i Kalundborg Kommune. Dette kunne nemt ske, hvis man i stigende grad gik i dialog med lærerenes fagforening og ikke kun opfattede fagforeningen som en modstander. Jeg har sagt det under hele valgkampen og gentager det gerne igen. Hvorfor er Kalundborg Kommune blandt de 14 kommuner ud af 98 kommuner, som ikke vil lave en lokalaftale med lærerforeningen. Svaret er nok, at det vil koste kommunen penge, idet lærerforeningen selvfølgelig vil arbejde for bedre arbejdsvilkår og bedre arbejdstidsvilkår, hvilket i min optik er det, som skal til for at gøre det attraktivt for lærerne at søge til skolerne i Kalundborg i stedet for at søge væk. De fleste politikere ved jo udmærket, at mange lærere går ned med stress, bliver sygemeldt/langtidssygemeldt eller søger andet erhverv.

Kommunen vil jo så gerne have verdens bedste folkeskole, så lad os nu for pokker begynde at leve op til dette slogan.

Tallene i Danielsens indlæg taler sit tydelige sprog. Vi er en rig kommune, så se at få åbnet pengekassen inden den revner af velstand.

Gert Larsen

 kommunalbestyrelsesmedlem ( løsgænger)Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0