AnnonceLuk annonce
Kalundborg Kommune sprænger træer i luften

13-03-2019

Kalundborg Kommune sprænger toppen af seks store bøgetræer på Møllebakken. Arkivfoto: Jens Nielsen

Kalundborg Kommune har planlagt at sprænge seks træer på Møllebakken i luften, fredag omkring middag

Kan man forbedre naturen ved at sprænge træer i luften? Svaret er ja. Når Kalundborg Kommune sprænger toppen af seks store bøgetræer på Møllebakken, er formålet nemlig at udbygge biodiversiteten og give plads til unge træer.

Som en del af den løbende vedligeholdelse af grønne områder vil Kalundborg Kommune fredag den 15. marts tynde ud i skoven på Møllebakken. Men ikke helt som sædvanligt. Denne dag er motorsaven pakket væk til fordel for sprængstof, og selv om det kan virke underligt, er der en mening med galskaben.

Efterligner naturen

For mange gamle træer med store kroner kan kvæle undervæksten af nye, unge bøgetræer, og derfor må nogle af de gamle trækroner nu vige pladsen til fordel for nye. De gamle træer sprænges 6-8 meter over jorden, og kronerne bliver liggende i skovbunden for at efterligne naturen og styrke biodiversiteten i skoven. Når stammerne står splintrede tilbage, simulerer det naturens egen udtynding ved fx lynnedslag eller storm.”Når vi tynder ud på den her måde, kommer både kroner og stammer til at fungere som hjem for insekter, som spætter og mejser kan leve af. Ja, måske kan det også føre til et ekstra spættebo,” siger skov- og landskabsingeniør Rasmus Berg fra Kalundborg Kommune.

Afspærring ved Møllebakken

De seks træer, der skal sprænges står spredt i skoven, og kommunen vil spærre af, så alle sikkerhedsafstande overholdes i forbindelse med forberedelserne og selve sprængningerne. Der bruges naturligvis så lidt sprængstof som muligt, og kommunen beder alle om at respektere minestrimmel og anvisningerne fra personalet på stedet.

Tidspunkt for sprængning

Selve sprængningen af træerne er planlagt til ca. kl. 12.00-12.30 fredag den 15. marts 2019.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0