AnnonceLuk annonce
Kalundborg Kommune sætter fokus på mental sundhed

04-10-2019

kontakt@tv-kalundborg.dk

Sammen med de andre partnere, i ABC for mental sundhed, markerer Kalundborg Kommune Verdens Mentale Sundhedsdag den 10. oktober, som ligger i uge 41. ABC for mental sundhed er et partnerskab, hvor en række kommuner, store organisationer, NGOere og forskere er gået sammen for at fremme mental sundhed og trivsel.

Kalundborg kommune bruger hele uge 41 på at markere Verdens Mentale Sundhedsdag, der markeres torsdag d. 10 oktober. Selve dagen fejres på flere måder. Kalundborg Bibliotek har i hele oktober en udstilling, der sætter fokus på mental sundhed og trivsel, og de mange muligheder der findes for, at gøre noget aktivt, gøre noget sammen og gøre noget meningsfuldt.

I samarbejde med Partnerskab for mental sundhed

Fejringen foregår  i samarbejde med partnerskabet ABC for mental sundhed, der er et partnerskab, hvor en række kommuner, store organisationer, NGOere og forskere er gået sammen for at fremme mental sundhed og trivsel ud fra tre enkle pejlemærker - som vi fra forskning ved er afgørende for mental sundhed og trivsel – nemlig det at gøre noget aktivt, gøre noget sammen og gøre noget meningsfuldt. 

Partnerskabet har valgt uge 41 til ABC-uge. En uge, hvor man sammen markerer betydningen af de tre pejlemærker samtidig med at Verdens mentale Sundhedsdag fejres, og skaber opmærksomhed om betydningen af, at vi alle gør noget for at styrke vores mentale sundhed.

Verdens Mentale Sundhedsdag fejres med to arrangementer i Kalundborg
Torsdag 10. oktober står IF Sundstil for en cykeltur om formiddagen. Det er 4. år, man afholder det 10 km lange cykelløb. Målet er at få en sjov dag, opleve området fra sin bedste side, og sætte fokus på mental velvære. Turen er for alle - eneste krav, at man har en cykel, og er frisk på at cykle i al slags vejr. Turen starter 10.10. kl. 10.10, men inden da er der mulighed, kl. 9.45, for at høre Musisk Skoles kor synge et par sange, og derefter vil Peter Jacobsen, formand for ældre- og sundhedsudvalget sende cyklisterne afsted. Man behøver ikke at tilmelde sig, man kan blot møde op på Klostertorvet i Kalundborg. Hvis man ikke vil cykle, kan man selvfølgelig komme og nyde sangene, og klappe cyklisterne afsted og måske i mål igen.

Møder på Tværs
Senere på dagen er der koncert m.m. under temaet ”Møder på tværs” i samarbejde med Kalundborg Gymnasium. Arrangementet starter kl.13 og varer til kl.17.
Udover koncerten med Total Hip Replacement, som falder i to dele, er der film om bandets arbejde med Lyden af ABC. 
Der bliver også mulighed for at deltage i seks forskellige eksperimentarier(værksteder): kor, vinylvenner (her spiller man plader for hinanden), rytmegruppe, blæsergruppe, samtalesalon eller sangskrivning. Resultaterne fra værkstederne indgår i den afsluttende del af koncerten.

Til dagligt omgås vi måske mest med dem, der ligner os selv (fx har nogenlunde samme alder og baggrund), og vi har måske ikke så let ved at række ud til mennesker, vi ikke kender, eller som er anderledes end os selv.
Idéen med arrangementet er, at man mødes på tværs af alder, interesser og livssituation med musik, som det, man er fælles om, alle fra 16 år er meget velkomne.

Det er gratis at deltage, men man skal tilmelde sig på www.kalundborg.nemtlmeld.dk/260eller tlf. 59 53 42 85. Læs mere om ABC for mental sundhed her: www.abcmentalsundhed.dk For yderligere oplysninger kontakt sundhedskonsulent Jytte Larsen 59534285/ jytte.larsen@kalundborg.dkFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0