AnnonceLuk annonce
Kalundborg Kommune har landets ringeste mobilnetværk

22-07-2020

Af Jens Nielsen

I ni danske kommuner kan netværket slet ikke følge med: Kalundborg Kommune topper listen over landets ringeste mobilnetværk.

Over 10 procent af Danmarks bymæssige mobilnetværk er overbelastede. Det viser den seneste analyse fra virksomheden Tutela Technologies. Det skriver netmediet meremobil.dk

Der er store forskelle på, hvor god mobildækning der kan forventes i landets 98 kommuner. Når mobilen skal slutte sig til det mobile internet, er der nemlig markante forskelle på, hvor du befinder dig i landet.
Det fremgår af en opgørelse, som den canadiske analysevirksomhed Tutela har udarbejdet ud fra netværksdata indsamlet fra 137.000 danske mobiltelefoner.

I Kalundborg Kommune er netværket hårdest belastet, her vil kunder på TDC’s netværk opleve et fald på datahastigheden på 42 procent i forhold til gennemsnittet.

Tutela Technologies, som er et uafhængigt analyseselskab, spår samtidig, at det fortsat stigende dataforbrug kun vil forværre situationen med mindre der for alvor investeres i netværksteknologi.

Analysen peger på, at 5G kan blive redningen – selv i de lavt befolkede områder. 5G vil nemlig opgradere kapaciteten i mobilnetværkene markant.

Her kan du se de netværk som, ifølge analysen, er de mest belastede:

  • Kalundborg (TDC)
  • Rødovre (3)
  • Næstved (3)
  • Ringsted (Telenor)
  • Slagelse (Telia)
  • Slagelse (Telenor)
  • Silkeborg (3)
  • Herning (3)
  • Skive (Telenor)
  • Svendborg (Telia)

Teleselskabet 3 og TDC er blevet forelagt undersøgelsens konklusioner, men har ikke ønsket at kommentere den, oplyser Tutela Technologies.

Tutelas opgørelse baserer sig på to parametre, som hver især giver et udtryk for hvor belastet netværket er.

Det ene er den procentuelle sænkning af datahastigheder under spidsbelastninger, mens der i Tutelas opgørelse også optræder mål for andelen af brugere, der oplever stærkt reducerede dataoverførselshastigheder på under halvanden mbit per sekund.

Her falder datahastigheden mest under spidsbelastninger:
1. Næstved, 3: Minus 41,8 procent
2. Kalundborg, TDC: Minus 41,6 procent
3. Rødovre, 3: Minus 40,0 procent
4. Herning, 3: Minus 36,22 procent
5. Ringsted, Telenor: Minus 32,4 procent

Hos analysevirksomheden bag undersøgelsen tror man på, at de områder, hvor mobilnetværket er allermest trængt, vil have særdeles stor gavn af, at 5G-mobilnetværket kommer i luften, skriver meremobil.dk

Der kan dog være lange udsigter til en kommende aflastning fra 5G-netværkets udrulning.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0