AnnonceLuk annonce
Kalundborg Havn skal være dybere

04-12-2016

Kalundborg Havn.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

For at kunne imødegå krav fra sine største kunder har Kalundborg Havn sat gang i et renoveringsprojekt, der skal øge vanddybden i havnen.

Når store skibe anløber Kalundborg Havn, har de brug for plads – særligt i dybden. Faktisk er Kalundborg Havn kontraktligt forpligtet til at sikre minimum 10 meters vanddybde i Dokhavnen ved kaj 15. Gennem årene er vanddybden imidlertid faldet til omkring 9,5 meter på grund af såkaldt tilsiltning, hvor sand og biomateriale samler for eksempel tang på bunden af havnebassinet.

Netop vanddybden er et særligt kendetegn for Kalundborg Havn, der er Sjællands dybeste havn, hvilket spiller en væsentlig rolle for skibstrafikken. Alle prognoser på området peger på, at fremtidens skibe bliver større og stikker dybere, og allerede nu begrænser små vanddybder sejladsen i de danske havne. Løsningen på tilsiltningen i Kalundborg Havn er at foretage en delvis oprensning og uddybning af havnen, hvor omkring 16.800 m3 materiale skal fjernes fra et område på cirka 20.000 m2 i Dokhavnsbassinet foran Kaj 15.

“Projektet sikrer, at de største subsea-skibe kan komme til kaj og laste i Kalundborg Havn. Den del er enormt vigtigt, for det betyder, at vi fortsat kan servicere vores kunde NOV Flexibles og dens ankommende specialfartøjer. Dermed er netop denne anlægsinvestering også afgørende for Kalundborg Havn, fordi den fastholder vores unikke position som Sjællands dybeste havn,” siger havnedirektør Bent Rasmussen.

Kalundborg Havn har allerede udbudt opgaven i en licitation og tildelt den til Svendborg Uddybning, der er specialister på området. Arbejdet går i gang inden for nær fremtid, og forventes afsluttet allerede i slutningen af januar 2017.

På den måde kan Kaj 15 blive klar til anløb fra fartøjet Lewek Constellation, der kræver maksimal dybde i havnebassinet. Fartøjet er en af verdens største kabel- og pipeline-udlæggere og kommer til Kalundborg i begyndelsen af februar for at afhente pipelines til et stort projekt i Ghana.

Bent Rasmussen oplyser, at oprensningsopgaven vil komme til at koste omkring en mio. kr.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0