AnnonceLuk annonce
Kalundborg Havn sælger stor erhvervsgrund

30-09-2020

Chr. Hansen Holding har købt både grund og fabrik på Juelsmindevej. Foto:Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Den danske biotekvirksomhed Chr. Hansen Holding har ikke bare købt BASF’s fabriksanlæg på Kalundborg Havn, den tidligere fiskeoliefabrik, de har også købt hele grunden som det store fabriksanlæg ligger på, det oplyser Kalundborg Havn på deres hjemmeside.

I forbindelse med Chr. Hansens køb af BASF’s fabrik på Kalundborg Havn er der også indgået aftale mellem Chr. Hansen og Kalundborg Havn om, at Chr. Hansen køber selve grunden hvor den store fabrik ligger. Normalt sælger havnen ikke sine arealer, men her var der en god grund til at gøre det.

“Vi glæder os selvfølgelig over, at en så markant virksomhed som Chr. Hansen kommer til Kalundborg. I forbindelse med købet af fabrikken har Kalundborg Havn – med bestyrelsens fulde opbakning – valgt at sælge grunden til Chr. Hansen, da det var den løsning, der skulle til for at lokalisere Chr. Hansen. Det gør vi normalt ikke. Men til gengæld vil Chr. Hansen tilføre ny aktivitet til havnen også over kaj, og i den sammenhæng var det det rigtige for os at sælge grunden”, siger havnedirektør Bent Rasmussen.

Fabrikken vil Chr. Hansen bruge til at producere humane mælkeoligosaccharider, også kendt som HMO. Kalundborg Havn glæder sig over de mange nye arbejdspladser og den megen aktivitet, som bliver skabt på området.

Chr. Hansen skal dog først til at ombygge fabrikken til produktion af HMO, hvilket ventes at tage to år. Derefter er det forventningen, at der i første omgang vil blive ansat ca. 100 nye medarbejdere til at drive produktionen, men på sigt vil der blive skabt i hvert fald 200 nye arbejdspladser på fabrikken. Dertil kommer arbejdspladser hos de mange underleverandører, men også på selve havnen vil det skabe ekstra aktivitet.

”Vi kommer til at skulle bruge havnen markant, den proces vi har, skal bruge en stor mængde råmaterialer i fremtiden som kommer fra forskellige steder i Europa, så i stedet for at køre dem med dieselbiler gennem Europa, så giver det stor mening at sejle dem til Kalundborg, så der er både økonomi og miljømæssige gode grunde til at bruge havnen,” har Torsten Steenholt, Executive Vice President hos Chr. Hansen, tidligere udtalt til TV-Kalundborg.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0