AnnonceLuk annonce
Hobby blev til en 2. plads ved DM

06-03-2019

Kian Hickman blev nr. 2 ved DM i Barista 2019.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kian Hickman er officielt den anden bedste til at lave kaffe i Danmark pt. Han er nemlig lige blevet nr. 2 i Danmarksmesterskabet i Barista.

Hele kaffeeventyret, der begyndte som en hobby, har nu skaffet 28-årig Kian Hickman, der oprindelig er fra Kalundborg, en 2. plads ved DM i Barista i søndags.

”Det begyndte på hobby plan, men så tog det fart, netop fordi jeg fik job for The Coffee Collective i København. Her smagte jeg deres kaffe, og kunne ikke forstå, hvorfor deres smagte så meget bedre end min. Jeg tilmeldte mig så et kursus, dengang for mange år siden, og så tog det ellers fat der fra, og jeg vidste, at det var det, jeg ville lave,” fortæller Kian Hickman, der i dag er souschef i The Coffe Collective i Torvehallerne i København.

Bliver bedre af et Danmarksmesterskab

Kian Hickman fortæller, at han tilmeldte sig konkurrencen, fordi han gerne ville skubbe nogle grænser, og blive endnu bedre.

”Når man er tilmeldt et DM er det rigtig god motivation til at blive endnu bedre, og man bliver bedre af det, fordi man øver sig så meget. Man vil jo gerne gøre sit bedste,” siger han. 

DM i Barista foregår således, at hver tilmeldte har 15 min. til at lave i alt 12 kopper kaffe, herunder fire espresso, fire mælkebasseret drikke samt fire kaffedrikke, man selv har opfundet. Der er flere dommere til stede under konkurrencen, og de vurderer både smag, udseende, hvorvidt man brygger kaffen korrekt, om man spilder osv. Derudover er det vigtigt, at man kan give rig information om den kaffe, man serverer.

Det var i øvrigt 3. gang, at Kian Hickman stillede op til DM i Barista. Første gang i 2016, hvor han fik en 3. plads, og igen i 2018, hvor han fik en 2. plads, og altså i 2019, hvor han også fik en 2. plads. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0