AnnonceLuk annonce
Kæmpe stævne med ridesportens Formel 1

10-05-2019

Ridebanespring foregår Strædet i Kåstrup. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

’Kalundborg Horse Event’, et stort Military stævne med international deltagelse, afvikles d. 17. til 19. maj i Kalundborg. Der er gratis afgang til det store arrangement.

Kalundborg Horse Event 2019, et stort internationalt Military stævne afvikles i Kåstrup hos Team Cep/Stald Jørgensen i næste weekend, den 17. til 19. maj, og byder bl.a. på 160 starter med ryttere fra Danmark, Norge, Sverige, Finland og Tyskland.

Military er ridningens formel 1, som også sammenlignes med triatlon, da den består af tre olympiske discipliner, dressur, terrænspringning og ridebanespringning.

Publikum har masser af muligheder for at opleve den spændende Military sport hos Stald Jørgensen i Kåstrup, og der er gratis entre.

Fredag aften, starter de første dressurklasser kl. ca. 17.30. lørdag d. 18. maj er der fuld drøn på programmet. Dressurklasserne forventes at starte omkring kl. 8.00, springklasserne fra kl. 9.00 og terrændelen, som er meget publikumsvenlig, hvor man kan komme tæt på hestene, mærke jorden gungre og adrenalinen suse, når hestene galoperer forbi, starter klokken ca. 12.00 og strækker sig frem til ca. 17.30 med de store klasser til sidst.

Søndag, er der for de internationale klasser, spændende afslutning i ridebanespringning fra ca. 10.30-12.30

Dressur og ridebanespring afvikles på Strædet i Kåstrup, mens terrændelen foregår på Gåsetoftevej.

En kæmpe opgave

Terrænbanen på Gåsetoftevej er næsten fire kilometer lang og rækker helt fra Gåsetoftevej og helt ind til markerne bag Meny på Nørre Alle. Her er der bygget 35 forhindringer som de mange ryttere skal kæmpe mod.

Det er Mikkel Jørgensen, der til dagligt er tømrermester og ejer af Stald Jørgensen, som sammen med sønner og medarbejdere, selv lavet de mange flotte forhindringer, et rigtigt stort og flot arbejde, og banen har internationale mål. I øvrigt findes der ikke noget lignende andre steder i landet.

Næste weekend store stævne tæller bl.a. som udtagelse til både EM og NM.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0