AnnonceLuk annonce
Kæmpe regnefejl i brandvæsenets regnskab

30-05-2020

Af Jens Nielsen

Hos Vestsjællands Brandvæsen har en sammentællingsfejl hos revisorerne ført til, at brandvæsenets værdi på papiret er blevet 6,7 mio. kr. for lav. Det skriver Beredskabsinfo.dk.

Fejlen er nu rettet, og revisorerne har meddelt, at de ”som udgangspunkt føler sig trygge i forhold til rigtigheden af de øvrige dele af regnskabet”.

Det var administrationen på Kalundborg Kommune - som varetager Vestsjællands Brandvæsens administration - som opdagede fejlen. Kalundborg Kommune er såkaldt administrationskommune for det fælleskommunale beredskab, der omfatter Kalundborg, Holbæk og Odsherred samt Lejre og Sorø Kommuner.

Da administrationen regnede revisionsfirmaet EY’s tal efter, viste det sig imidlertid, at revisorerne havde lavet en sammentællingsfejl. Aktiverne var dermed ikke på 21,8 mio. kr., men på 28,5 mio. kr. Så i stedet for en negativ egenkapital på -3,9 mio. kr. har brandvæsenet faktisk en positiv egenkapital på 2,8 mio. kr., skriver Beredskabsinfo.dk

Vestsjællands Brandvæsens revisionsfirma, meddelte tidligere på året brandvæsenet, at revisionen i en årrække havde registreret brandvæsenets materielle anlægsaktiver – f.eks. brandkøretøjer – forkert i regnskabet. Aktiverne var ifølge revisorerne blevet sat 3,4 mio. kr. for højt.

Konsekvensen var ganske dramatisk, for brandvæsenets egenkapital blev ændret til -3,9 mio. kr. En negativ egenkapital betyder, at passiverne er større end aktiverne.

Vestsjællands Brandvæsen oplyser, at EY har taget det fulde ansvar for fejlen, og brandvæsenet konstaterer, at det trods alt er heldigt, at det er en fejl, som rækker regnskabet i den positive retning. Brandvæsenet tilføjer.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0