AnnonceLuk annonce
Juryens Specialpris gik til Signe

25-06-2019

Signe Staunshøj Larsen har netop fået overrakt en pris for sin historie. Det fejrer hun på Ubby Bibliotek sammen med sin klasse - 4. klasse fra Ubby Fri- og Efterskole. Her danser klassen for Stine, da hun blev inspireret til sin historie af en sang. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

10-årig Signe Staunshøj Larsen fra Ubby Fri- og Efterskole har tirsdag formiddag fået overrakt et diplom ’Juryens Specialpris 2019’, idet hun har deltaget, og udmærket sig, i skrivekonkurrencen ’500 ord’, som Aarhus Kommunes biblioteker står bag i et tæt samarbejde med Gyldendal, Biblo og Brønderslev Forfatterskole. 

Juryen har læst de næsten 1.700 historier, der blev indsendt til årets skrivekonkurrence ’500 Ord’, hvor børn i alderen 9 -14 år kunne deltage. Præmien er en udgivelse på Gyldendal eller et ophold på Brønderslev Forfatterskole. Signe Staunshøj Larsen har imidlertid fået en helt særlig pris overrakt fra konkurrencens jury i dag, nemlig ’Juryens Specialpris’, der gives til en speciel historie, der er inspirerende for andre børn.

Skrivekonkurrencen "500 Ord" foregik fra den 8. april til og med 13. maj 2019. Børn i alderen 9 – 14 år har sendt en historie ind til juryen. Årets tema er ’overraskelser’, derefter er det op til den enkelte at fortolke og formidle det. Endelig vil et udvalg af de bedste historier udvælges, og en ekspertjury finder til sidst to vindere. En række finalister vinder turen til præmieoverrækkelsen i Aarhus på bogfestivalen Albus den 7. november 2019. 

Signe Staunshøj Larsen vandt derimod Juryens Specialpris, der var et diplom til det unge talent samt to kasser med bøger til hele 4. klasse fra Ubby Fri- og Efterskole. På diplomet står: ”En ekstraordinær flot indsats, der har skabt en god historie fyldt med fantasifulde detaljer. En rigtig eventyrrejse har du skabt, med både drama og glæde. Tak for en god læseoplevelse, der helt sikkert vil inspirere andre børn til at skrive og læse.”

”Jeg er meget glad og meget stolt,” siger Signe Staunshøj Larsen, der også fortalte, at inspirationen til historien kom fra yndlingssangen ’Haveje’, som Kim Larsen har indspillet for mange år siden. Det er i øvrigt første gang, at Signe Staunshøj Larsen har deltaget i en skrivekonkurrence.

Konkurrencen ’500 Ord’ er skabt på baggrund af skrivekonkurrencen "500 Words", som kører årligt på BBC i England. Idéen stammer oprindeligt fra Hay Festival, som har spredt idéen til flere lande. I Danmark er det Aarhus Kommunes biblioteker, der står bag i et tæt samarbejde med Gyldendal, Biblo og Brønderslev Forfatterskole. Biblioteker i Region Midtjylland og Børn og Unge i Aarhus Kommune er også en del af samarbejdet omkring konkurrencen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0