AnnonceLuk annonce
Juleministeren går all in for at sprede juleglæde

18-12-2020

Juleministeren fik selvfølgelig pokalen for det arbejdsrum med den flotteste julepynt. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

På Svebølle Skole er der i den grad julestemning, det har elever og lærere sørget for, men juleministeren er gået all in for at sprede juleglæde og stemning blandt eleverne. 

Nu er de mindste elever på Svebølle sendt på juleferie, men det meste af december har der været masser af julestemning på skolen, alle klasseværelser for de mindste årgange har været flot pyntet, og på lærernes arbejdsrum har der også været julepynt til den helt store medalje.

En af lærerne, Henrik Birk Nielsen, har i den grad været med til at få julestemningen i vejret i en ellers sur tid med kedeligt vejr og corona restriktioner.

Hver dag har han haft en ny skjorte eller trøje på med et julemotiv, og hver mandag har han været rundt i klasserne, klædt ud som juleminister. Og det har, hos både elever og kollegaer, været meget populært.

”I den her coronatid handler det bare om at skabe noget opmærksomhed på julen og gøre det sjovt og hyggeligt. Vi skal stadig passe på hinanden, men vi har det stadigvæk sjovt sammen,” fortæller Henrik Birk Nielsen fredag morgen, inden han skal rundt i klasserne som juleminister en sidste gang inden jul.

Juleministeren er opstået for flere år siden og figuren har været trukket frem andre steder hvor Henrik Birk Nielsen har arbejdet. Nu er det så eleverne på Svebølle Skole som har glæde af den kreative lærer.

”Om mandagen hvor jeg har gået rundt som juleminister, har jeg bl.a. lavet en quiz med en række spørgsmål. Jeg går efter, at det skal være noget til hele klassen, gerne med en matematik vinkel, som kan understøtte undervisningen, så selv om vi laver fis og ballade, så kan vi stadig have noget fagligt ind over,” fortæller Juleministeren.

Fredag var juleministeren rundt i klasserne for at sige god jul til eleverne og for at spille banko med eleverne.

Det er vel ikke den store overraskelse, at det blev juleministeren som vandt pokalen for at have det arbejdsrum med den flotteste julepynt.

Og så er Svebølle Skole lidt hjemsøgt af jul og nisser. En dag hvor skoleleder Anders Knudsen mødte på arbejde, var alt på kontoret pakket ind i julepapir, både lamper, borde, stole, billeder på vægen, ja alt. Og det er formentligt drillenisserne som har været på spil, juleministeren kender i hvert fald ikke noget til det.

Nu har julefreden sænket sig over Svebølle Skole og alle elever er sendt på juleferie.

 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0