AnnonceLuk annonce
Juleaften på en anderledes måde

09-12-2020

Marianne Madsen, der er daglig leder i Kalundborg Medborgerhus (tv), formand for Medborgerhusets Støtteforening Kaj Buch Jensen og Randi Brodin, der er chef for Misbrug og Socialpsykiatri i Kalundborg Kommune. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Medborgerhus holder hvert år juleaften for deres brugere, og 2020 er ingen undtagelse til trods for nogle udfordringer i forbindelse med den nuværende COVID-19 situation. Dog bliver det en lidt anderledes juleaften.

Daglig leder i Kalundborg Medborgerhus, Marianne Madsen, formand for Medborgerhusets Støtteforening, Kaj Buch Jensen og Randi Brodin, der er chef for Misbrug og Socialpsykiatri i Kalundborg Kommune er enige om, at juleaften skal holdes i Kalundborg Medborgerhus til trods for, at der er corona. Dog bliver det en lidt anderledes juleaften, fordi man holder hele tre af slagsen. 

Vi har valgt at dele juleaften ud til tre juleaftener den 24.12. Vi må ikke være så mange, som vi normalt er til julemiddag, og vi har ikke lyst til at bestemme, hvem der må deltage, og hvem der ikke må, da alle er velkomne her, så vi laver i stedet for tre juleaftner den 24. december,” fortæller Marianne Madsen, og fortsætter: ”Vi var 85 plus personale sidste år, og det kan vi ikke forsvare at være i år grundet corona, og vi ved jo reelt ikke, hvor mange, der kommer, da langt fra alle tilmelder sig på forhånd. Men vi laver ekstra mad til alle tre juleaftner, så der er mad nok.”

Randi Brodin er heller ikke i tvivl om, at de har truffet det rigtige valg mht. at holde juleaften. Hun ved nemlig også, hvor vigtigt det er for rigtig mange af de mennesker, der kommer i medborgerhuset, at holde juleaften sammen med andre. ”Mange er ensomme, og hele denne corona tid har været ekstrem svær for mange af brugerne i medborgerhuset, det er vigtigt at huske på,” siger hun.

Tre juleaftner

De tre juleaftner i Kalundborg Medborgerhus bliver afholdt den 24. december kl. 11.30, 12.30 og 13.30. Det er brugere af Kalundborg Medborgerhus, misbrugere og social psykiatrien, der kan komme og holde juleaften i medborgerhuset i Bredgade i Kalundborg, ganske som de plejer. Der er også mulighed for at man kan blive hentet hjemme, hvis man ikke selv kan komme ind til medborgerhuset, ligesom at der også kan bringes mad ud til dem, der ikke selv har mulighed for at deltage. 

”Det er kun husets brugere, misbrugere og social psykiatrien, der kan komme og spise med juleaften. Det er ikke for at være ugæstfri, men vi har simpelthen ikke kapacitet til at tage flere ind selv om vi ved, at andre har lukket. Vi henter og bringer i øvrigt også både maden og brugerne, hvis der er brug for det, og julefrokosten bliver til take away for dem, der er syge,” fortæller Kaj Buch Jensen.

Julegaver og juleposer

På medborgerhuset bliver der også udleveret en hel julepose med forskellige gode ting i til julen. Ligesom der er julegaver til alle, der kommer og holder juleaften i medborgerhuset. Derudover giver Medborghusets Støtteforening slikket, Bogbyerne giver gaver, Røde Kors gavekort, og Føtex leverer, som de andre år, en masse mad til juledagene. Endelig er der også en gave til alle brugerne juleaften fra Høng Skole. 

”Folk er rigtig søde til at donere til os, og vi har faktisk altid haft stor bevågenhed i byen, hvilket vi selvfølgelig er meget glade for,” siger Kaj Buch Jensen, og fortsætter: ”Derudover får vi jo paragraf 18 midler, men i år har det været vanskeligt at bruge pengene, men vi har heldigvis fået lov til at beholde dem, og får forhåbentlig midler igen i 2021, så vi kan holde alle vores arrangementer i 2021, da stort set alt har været aflyst i 2020.”


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0