AnnonceLuk annonce
Nu er det nu

05-04-2017

Det danske hold ved afslutningen. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk   

Der ligger mange års træning, blod, sved og tårer bag en udtagelse til verdensmesterskaberne. Det var ingen undtagelse for Simon Daldgaard fra Høng Ju-Jutsu Klub.

Han har arbejdet hårdt for at blive udtaget til verdensmesterskaberne, og det var en spændt Simon Dalsgaard, der sammen med landsholdet mødte op i Kastrup lufthavn en tidlig torsdag morgen, for samlet at flyve til VM i Athen.

Ju-Jutsu er en individuel kampsport, hvor to modstandere kæmper mod hinanden i en intens kamp om point. Men selvom Ju-Jutsu er en sport, hvor man kæmper alene, er det alligevel sammenholdet, der trækker, hvis man spørger Simon Dalsgaard, hvad det bedste er ved sådan en tur.

Det kan se voldsomt ud, når to slås på måtten, men så snart kampen er slut, er slag, spark og stranguleringer byttet ud med krammere, håndslag og venskabelig snak.

”Vi er venner, selvom vi er modstandere. Kæmpere jeg har mødt til fx Balkan Open på Cypern, ses jeg med igen her i Athen, og det er fedt,” siger Simon, der glæder sig over de mange venskaber, han allerede nu har skabt på tværs af landegrænser og sprogbarrierer.

Det er ikke kun blandt modstanderne, venskaber opstår. Det danske hold holder sammen og hjælper hinanden, hepper og bakker op. På holdet er man gode til at hive hinanden op, hvis der fx har været en dum kamp, eller til at give fred til dem, der har brug for det, fordi de skal sætte sig mentalt op til næste kamp.

Nu er det nu

Da Simon Dalsgaard stod i den olympiske basket arena i Athen, hvor verdensmesterskaberne i Ju-Jutsu skulle holdes, var han klar over, at nu var det nu.

”Jeg stod nede i venteområdet, inden i salen sammen med min coach tidligere verdensmester Mathias Willard. Jeg kan huske, jeg tænkte ’nu er det nu’, men når først man kommer hen til måtten, er det kampen og taktikken, der er i fokus, og du glemmer alt andet,” fortæller han.

I Ju-Jutsu er det ofte marginaler, der kan afgøre en kamp. Simon Dalsgaard kæmpede i første kamp, og var 1 point bagud. Han var nødt til at satse for at prøve at få et dobbelt point, så han kunne overtage føringen, men i forsøget rammer modstanderen først, og kamptiden løber kort efter ud med en sejr til modstanderen. Næste kamp går bedre, Simon vinder på ”Fuld Ippon” hvilket bedst kan forklares som en ”teknisk knock out”. Den efterfølgende kamp er igen en ret lige kamp, men modstanderen ender med flest point, og Simon er ude af VM. Han slutter på en samlet 11. plads ud af de 23 kæmpere.

”Jeg er tilfreds med min indsats, for jeg har bevist, at jeg kan kæmpe med på det niveau, og samlet set var det en rigtig stor og positiv oplevelse,” siger en træt Simon Dalsgaard, hvis næste mål er at kvalificere sig til Europamesterskaberne U18 i Rumænien til efteråret.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0