AnnonceLuk annonce
Jorden Rundt på et par timer

19-11-2019

Interessen for vand og sejlads startede tidligt for Emil og Theis. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Mandag aften havde Kino Den Blå Engel besøg af to meget populære unge mænd, der i den grad har været ude og opleve verden. Nemlig Emil og Theis Beha, der på Havana har sejlet på de store verdenshave. Alle billetter til foredraget var solgt på ingen tid.

Theis og Emil var kun 20 og 23 år gamle, da de drog ud på en tre år lang jordomsejling. Mange danskere kiggede med hjemmefra, da drengenes rejse også blev til tv-serien i 32 afsnit, ”Kurs mod fjerne kyster”, vel verdens længste hjemmevideo. Men ikke alle historier fik plads i Tv-programmerne, der er nemlig optaget hele 2000 timers video fra turen.

Mandag aften stod de to populære brødre så på scenen i Kino Den Blå Engel for at fortælle og turen, som bragte dem hele verden rundt med skibet Havana.

”Det er skønt at være tilbage i Kalundborg, jeg er kommet her rigtigt meget i mine tidlige teenageår, og jeg har også været ved at få en røvfuld nede på Kontoret,” sagde Emil Beha i sin velkomst til en totalt udsolgt sal i Kino Den Blå Engel.

”En efterårsdag hvor jeg besøgte vores forældre og far stod og lavede mad i køkkenet, fik jeg fremstammet, må jeg godt låne Havana, ja det må du da gerne sagde far, hvor har du tænkt dig at sejle hen, jeg havde forestillet mig at sejle jorden rundt, og så stoppede han med at lave mad, kikkede på mig, og efter et lille ophold sagde han, Emil, det er nok den bedste ide du nogensinde har fået, selvfølgelig må du låne Havana,” fortalte Emil de omkring 300 tilhørere i Kino Den Blå Engel.

I foredraget tog Emil og Theis tilhørerne med tilbage i tiden til dengang, de var børn, og sejlede rundt med deres forældre ude på de store oceaner. De vil fortælle om, hvordan livet til søs har rustet dem til voksenlivet, og givet dem glæden ved friheden og den forunderlige verden, vi lever i.

Med klip og billeder fra rejsen fortalte de humoristisk og levende om at leve helt enormt tæt på hinanden, at lære hinandens styrker og svagheder at kende, og ikke mindst glæden ved at kunne virkelig meget, når man lærer at udnytte fælleskabets styrker.

Mere underholdning i Kino Den Blå Engel

Allerede i aften, tirsdag d. 19. november er Kino Den Blå Engel klar med endnu et arrangement. Poul Krebs Solo gæster biografen, og der er få billetter tilbage, og på lørdag d. 23. november er det Danmarks ældste boy band Tørfisk fra Thyborøn som står på scenen. Her er der også stadig mulighed for at sikre sig en billet.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0