AnnonceLuk annonce
Jeg vil altid være en del af lokalsamfundet

23-04-2019

Kjeld Christensen ved sit skrivebord i Sparekassen Sjælland-Fyn i Kalundborg, hvor han sidder som erhvervsrådgiver en uges tid endnu. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kjeld Christensen slutter et langt arbejdsliv på tirsdag i næste uge, hvor han går på pension efter 49 år i bankverdenen.

Han er et kendt ansigt i byen, og nu efter 49 år i banken i Kalundborg, men også i Hvidebæk, Holbæk og København, takker Kjeld Christensen af. Det var 49 gode år, som Kjeld Christensen selv udtrykker det, men han er klar til en ny epoke.

”Det begyndte på Vesterport i 1979, hvor jeg var i SKS (Sparekassen København Sjælland, der senere blev til SDS, Unibank og i dag Nordea)). Jeg var elev i tre år i København, men boede hele tiden i Kalundborg. Jeg holder meget af Kalundborg, og er altid vendt tilbage hertil også arbejdsmæssigt. Efter tiden i København, kom jeg til Holbæk som filialdirektør, da jeg var 24 år.  Nu pendlede jeg stadig, bare til Holbæk i stedet,” fortæller Kjeld Christensen. 

Kjeld Christensen fortæller om, hvordan man dengang havde en kupé i toget, hvor alle pendlerne fra Kalundborg og omegn sad, når de skulle på job i forskellige andre byer. Man kom hinanden ved, og det var hyggeligt.

”Det var altid hyggeligt. Vi havde vores egen kupé, hvor vi snakkede og drak kaffe. Man kendte alle herudefra, og det var virkelig hyggeligt med den kontakt. Jeg har endda stadig kontakt med nogle af dem i dag.”

Men selvom, at Kjeld Christensen altid er vendt tilbage til Kalundborg rent jobmæssigt, og næsten har boet i byen hele sit liv, har han dog også haft en afstikker. Han flyttede nemlig til Hvidebæk i 1979, hvor han var filialdirektør frem til 1986, hvor han så flyttede tilbage til Kalundborg, og har boet lige siden. 

Altid en del af lokalsamfundet

”Det var en fantastisk tid i Hvidebæk. Jeg elsker Kalundborg, hvor jeg havde boet hele mit liv på det tidspunkt, men valgte at flytte til Hvidebæk, for ligesom at være en del af lokalsamfundet der også, og det blev man i den grad, og vi elskede det. De små lokalsamfund passer mig vældig godt, for jeg kan godt lide at være sammen med mennesker, møde nye mennesker og mærke det nærvær, det giver. Det fik jeg i Hvidebæk, ligesom jeg altid har gjort i Kalundborg,” fortæller Kjeld Christensen.

I 1986 vender Kjeld Christensen tilbage til Kalundborg som souschef i daværende SDS (senere Unibank og Nordea), hvor han er frem til 1989. Herefter bliver han erhvervsrådgiver i Slagelse, hvor 80 pct. af hans kunder var landbrugskunder. Her er han frem til 1993, hvor han atter vender næsen mod Kalundborg. 

”Her kommer jeg tilbage til Unibank (i dag Nordea), hvor jeg er frem til 2002, og så kommer jeg til Sparekassen, hvilket jeg vælger pga. det nære miljø, de står for. Mange af de andre banker er blevet meget store, og det lokale forsvinder ofte, når tingene bliver for store. Jeg var i Sparekassen i ni måneder, hvorefter jeg blev filialdirektør, hvilket jeg var frem til 2012, og så igen fra 2015 til 2017. Siden har jeg siddet som erhvervsrådgiver, og det holder jeg virkelig meget af. At tage ud og besøge virksomheder, der er ikke noget, der er mere givtigt, end folk der fortæller om egen virksomhed. Den begejstring og glæde, det er noget helt særligt,” fortæller Kjeld Christensen, og fortsætter:

Vi har brug for det nære

For mig har Sparekassens værdier altid været lokalsamfundet, det nære, og det kan jeg godt lide. Bankverdenen har selvfølgelig forandret sig meget i den tid, jeg har været der, men jeg mener, at jeg har evnen til at se fremad. Hver gang der kommer noget nyt, så tilpasser jeg mig. Jeg har oplevet finanskriser, landbrugspakker, skattepakker og rentesats på over 20 pct., og nu oplever vi en rente, hvor man skal betale for at have penge stående i pengeinstitutter. Men det nytter ikke at dvæle over, at noget engang var. Det er bedre at tilpasse sig, og få det bedste ud af det.  Men vi har i den grad brug for det nære miljø, og det tror jeg, at vi mennesker altid vil have.”

En epoke er nu slut - en ny begynder

At Kjeld Christensen vil blive savnet af sine kollegaer og kunder, er der ingen tvivl om, ligesom at Kjeld Christensen også vil savne dem. Men han kommer ikke til at kede sig.

”Jeg har altid været glad for at gå på arbejde, men jeg stopper nu, fordi jeg tænker, at nu er tiden ved at være til det. Jeg kommer til at savne kontakten til kunder og kollegaer, men jeg kommer ikke til at kede mig. Jeg skal cykle en hel masse, måske lave den halvtriatlon, jeg altid har ville lave, bruge mere tid på foreningslivet, hvor jeg jo i mange år har været aktiv i bl.a. KGB. Jeg vil også fortsat blande mig i erhvervslivets udvikling her i Kalundborg. Derudover har jeg jo også ’Lys på Kalundborg’, som jeg er en del af, og jeg skal vel også bruge et par timer på SYMB. Endelig har jeg jo også en familie, herunder nogle børnebørn, jeg gerne vil være sammen med, og det bliver da også til lidt fodboldture rundt omkring i Europa, er jeg sikker på,” slutter han.

Kjeld Christensen holder reception torsdag den 25. april kl. 15 – 17 i Sparekassen Sjælland-Fyn i Vænget i Kalundborg, og han har sidste arbejdsdag tirsdag den 30. april.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0