AnnonceLuk annonce
Jeg er så glad for min cykel.

14-08-2019

Læserbrev:

Jeg er så glad for min cykel…

Men rigtig ked af forholdene for cyklister i Kalundborg. Som bilfri beboer i den vestlige del af byen er det en daglig udfordring at komme fra A til B uden som fodgænger at snuble over skæve fliser eller som cyklist at klemme mig ind på smalle cykelbaner med bilerne susende tæt forbi. Flere steder er vejene så smalle at bilerne må trække ind på cykelbanerne for at passere hinanden. Vi har veje som går på tværs af byen med mulighed for bilerne at komme igennem byen, f.eks. Nørre Álle/Esben Snaresvej, men intet sted er der en sammenhængende cykelsti som kan føre en sikkert gennem byen. I øjeblikket etableres en cykelsti på Herredsåsen, men heller ikke denne kommer til at blive forbundet med øvrige stier.

Der mangler en vision for denne by. En vision for borgere som godt kan se alle fordelene i at lade bilen stå. Som gerne vil tage de rigtige valg for miljøet, privatøkonomien og sundheden. Og med et sammenhængende cykelstisnet i Kalundborg ville du kunne komme fra Øst til Vest på ganske få minutter og givetvis hurtigere end i bil. Lige nu skal man enten vælge mellem at stå af og trække sin cykel på visse strækninger eller risikere liv og lemmer.

De kommunale budgetforhandlinger indledes snart. Vi gik i SF Kalundborg til valg i 2017 på blandt andet cykelstier. Og det vil vi forsat kæmpe for. Gode transportstier fra øst til vest, syd til nord og fra hjem til skole, job og fritidsaktiviteter. Det er vores vision. Kalundborg som attraktiv, grøn cykelby.

Kristina Püschl

Formand SF Kalundborg

Hestehaven, KalundborgFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0