AnnonceLuk annonce
Iværksætter-kommune

18-01-2017

Af Gitte Korsgaard

Kalundborg har en af landets højeste virksomhedsetableringsrate, og knapt 70% af alle beskæftigede er ansat i den private sektor. Hvis udviklingen skal fortsætte, bør iværksætteri være på dagsordenen i uddannelsessystemet.

I Kalundborg Kommune er der fokus på at hjælpe nye iværksættere i gang, og samtidig støtte allerede etablerede virksomheder. Et fokus der også er Kalundborgegnens Erhvervsråds omdrejningspunkt. Gennem et uddannelsesmæssigt fokus på iværksætteri, kan Kalundborg måske også i fremtiden have en af landets højeste virksomhedsetableringsrater.

”Vi har altid hjulpet iværksættere, og det gør vi selvfølgelig stadig. Ligesom vi har mulighed for at trække andre aktører ind for at rådgive også. Vi har yderligere en plan om, at vi skal kigge på vores iværksætterkoncept snarest, da behovene hele tiden ændrer sig og der er stor udvikling på det felt også. Faktisk har vi også et samarbejde med vores uddannelsesinstitutioner i byen, bl.a. har vi lige haft møde med Allikelund Gymnasium, så vi fremadrettet kan hjælpe, når de fx arbejder med forskellige udviklingsprojekter ved at guide dem,” siger Hans Søie, direktør for Kalundborgegnens Erhvervsråd.

Unge med fokus på innovation

Slotshaven Gymnasium i Holbæk tilhører innovationstoppen. De er igen nomineret i innovationsmesse, da de i fredags på Kurts Torv i Næstved Storcenter til den Regionale Entreprenørskabsmesse satte sig på to ud af otte finalepladser til landsfinalen. En konkurrence, hvor der fokuseres på kreativ opfindsomhed, de bedste koncepter, produkter og services.

”Formålet med en sådan messe er at styrke elevernes innovative evner og lære dem, hvad der skal til, for at være en innovativ iværksætter, at udarbejde en forretningsplan og ikke mindst at eksekvere den. Kompetencer inden for kreativitet, innovation og iværksætteri understøtter ikke blot etablering af egen virksomhed, men undersøgelser peger desuden på, at disse kompetencer er en gevinst i hele uddannelsessystemet, og senere i alle jobtyper,” forklarer rektor på Slotshaven Gymnasium Malene Grandjean, der i øvrigt selv bor i Kalundborg.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0