AnnonceLuk annonce
Isen er stadig ikke tyk nok

12-02-2021

Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Mange begiver sig ud på isen forskellige steder i kommunen til trods for, at isen endnu ikke er så tyk, at det er lovligt at færdes på den. Torsdag eftermiddag rykkede politiet ud til houget i Kalundborg, hvor en familie ville stå på skøjter.

Selv om isen endnu ikke er de 13 cm tyk, som den skal være, for at man må færdes på den, er der mange, der begiver sig ud på isen alligevel - både på søer, i moser og nu også i houget i Kalundborg fjord. Senest i går eftermiddag, hvor bl.a. en familie var på vej ud på skøjter.

Torsdag sidst på eftermiddagen gik flere personer ud på isen ved Strandstien i Houget i Kalundborg. En bekymret borger kontaktede politiet, da hun havde set flere personer på isen ved havnen. To var gået langt ud, og politiet kørte til stedet, hvor de traf en familie, som var ved at tage skøjter på. Betjentene frarådede familien skøjteturen og vejledte dem om, hvordan man, som borger, kan undersøge, om isen er sikker.

Politiet fraråder borgerne, at gå ud på isen på søer, havne og fjorde. Isen er ikke tyk nok endnu, og kan risikere at revne. Det er borgernes eget ansvar at søge information om, hvornår isen er tyk nok. Man kan søge information på kommunens hjemmeside.

Isen i Kalundborg Kommune bliver i øvrigt målt flere steder igen i dag, fredag.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0