AnnonceLuk annonce
Inviterer til virtuel cirkusforestilling

20-04-2020

Cirkus O’Laiski i Kalundborg er, indtil andet udmeldes fra Regeringen, stadig lukket, men hverken voksne eller børn fra det lokale børnecirkus har kunnet undvære cirkus i deres hverdag. Det var som følge af dette, at det nye koncept, HjemmeCirkus, opstod. For selvom de fleste cirkusartister ikke har haft jongleringsbolde, diabloer eller andet cirkusudstyr derhjemme, har det ikke været nok til at stoppe de cirkusglade gøglere fra Cirkus O’Laiski.

“Der er faktisk utrolig mange ting man kan lave, som er cirkusrelateret uden at man behøver en masse cirkus remedier. For at blive bedre til at gå på line, slackline, balancekugler osv. så er det vigtigt med en god balance og den kan man snildt træne hjemmefra. Vi har også børn og unge mennesker, der i denne tid har trænet jonglering med appelsiner, bananer og sågar hundelegetøj” siger Sara Nielsen, 26 år, som til dagligt arbejder i Ung Kalundborg.

På Cirkus O’Laiskis Facebook og Instagram kan man følge med i de kreative indslag, hvor man dagligt kan få inspiration til hvordan man kan træne cirkus hjemmefra. I kølvandet på HjemmeCirkus konceptet annoncerede man en konkurrence. En konkurrence, hvor nuværende og gamle cirkusbørn indsendte videoer, hvor de optræder.

Konkurrencen er netop afsluttet og tre cirkusartister kan nu glæde sig over at have vundet cirkus remedier for henholdsvis 500, 300 og 200 kr. fra Pegani. Vinderne af konkurrencen var som følger: 1. Mateusz Czarnow (Jonglering med bolde og kegler), 2. Jasmin Werth (Jonglering med hundelegetøj) og 3. Avesta Mamo (Tryl).

Cirkus O’Laiski ønsker som det næste initiativ at stykke en virtuel forestilling sammen til glæde for store og små. Formålet er her, at alle børn i alderen 9-18 år, der er bosat i Kalundborg Kommune, kan optage en video, hvor de optræder med alt fra jonglering og klovnenumre til cykling og diablo. Herefter kan man sende den til cirkus@olaiski.dk, hvorefter de voksne klipper videoerne sammen til én stor HjemmeCirkus forestilling. Videoen vil sidenhen blive offentliggjort på TV-Kalundborg til glæde for alle som kunne have lyst til en cirkusoplevelse på afstand.

Selvom du ikke til daglig er tilknyttet Cirkus O’Laiski er du altså stadig velkommen til at sende din video ind og måske du endda er så heldig, at du kommer med i den virtuelle forestilling.

De eneste krav er som tidligere nævnt, at du er mellem 9 og 18 år og bosat i Kalundborg Kommune og at du i videoen laver et cirkusnummer. Inspiration til din video kan eventuelt hentes på Cirkus O’Laiskis sociale medier.

Eftersom Cirkus O’Laiski indtil videre er lukket, har de voksne medarbejdere Morden Smidt, Sara Nielsen og Visti Vistisen desuden besluttet sig for at åbne op for Take Away Circus (TAC). Det drejer sig i korte træk om, at O’Laiski artisterne eller deres forældre kan komme og låne cirkus remedier i bestemte tidsrum. På den måde kan børnene stadig øve sig på diverse cirkusdiscipliner på trods af at de ikke selv ejer fx en ethjulet cykel eller en diablo. Dette vil også gøre at den virtuelle forestilling bliver mere spændende og alsidig. Deadline for at indsende sin HjemmeCirkus video til forestillingen er d. 10. Maj. Forestillingen vil efterfølgende blive annonceret på Cirkus O’Laiskis sociale medier og på TV-Kalundborg.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0