AnnonceLuk annonce
Intet forsvinder af sig selv

04-01-2017

Der ryger på årsbasis omkring 42 tons forskellige ting og sager i toiletterne i Kalundborg Kommune, og det tal er alt for højt, ifølge Kalundborg Forsyning, som står for driften af hovedparten af kloaknettet i kommunen.

Derfor rykker Kalundborg Forsyning ind på lærredet i biografen Kino Den Blå Engel i Kalundborg, hvor en kort reklamefilm viser, hvad der skal i toilettet, og hvad der absolut ikke skal. Hovedrollerne i reklamefilmen har toilettet Trille og spanden Sofus, og materialet omfatter desuden klistermærker, som kan sættes op og fungere som huskere. Dertil kommer, at forsyningen også har udarbejdet en lille folder under titlen: ”Kun tis, lort og papir må komme i toilettet”. 

Reklamefilmen har premiere tirsdag den 10. januar kl. 9.00 i Kino den Blå Engel, hvor den vises for de nuværende vandambassadører ved Kalundborg Forsyning. Der er tale om eleverne fra 5. klasse på Ubby Friskole, som er udnævnt til at være vandambassadører for 2016/17. De opnåede hæderen, da de vandt en tegnekonkurrence, hvor de tegnede vandets vej til vandhanen.

”Vi vil gerne nå bredt ud med budskabet om, at ingenting forsvinder og bliver væk og heller ikke, når det skylles ud i toilettet, så vi skal have ændret folks adfærd. Det koster mange penge, når de forkerte ting og sager ender i kloaknettet. Der er penge at spare, hvis vores råd følges”, siger Anne Sødal Aagren, kommunikationsansvarlig ved Kalundborg Forsyning. Som eksempler på, hvad der smides i toilettet nævner hun ørepinde, engangshandsker, hygiejnebind, trusser, øldåser, mobiltelefoner og bleer - alt sammen genstande, som let sætter sig fast i pumperne i kloaknettet, og det stopper pumper og kræver dyre reparationer.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0