AnnonceLuk annonce
International klovnekunst i verdensklasse

19-03-2019

Teaterformidlingen Femkanten viser prisvindende teater i Kalundborghallen mandag d. 25. marts kl. 19.30. Forestillingen KUNSTEN AT DØ er Reumert-nomineret, og Paoli Nani, som har lavet den, vandt i år Danske Teaterforeningers ærespris og forestillingen at derudover vundet flere internationale priser. Paolo Nani leverer international klovnekunst i verdensklasse, og har i mere end 25 år kørt Danmark tyndt med sine forestillinger og imponerer med sin perfektionistiske spillestil. Han er et naturtalent, en ener og en ’klovn’, der har fået os til at grine og græde i årevis – ikke kun i Danmark, men i hele verden.

Paolo Nani og Kristjan Ingimarsson er teaterklovne af international klasse. I forestillingen ’Kunsten at dø’ møder vi dem på toppen af deres karriere, både på og bag scenen. Vi ser deres fantastiske numre og oplever deres venskab og succes. Men vi finder også ud af, at den ene af dem snart skal dø. Denne kendsgerning påvirker deres liv og forhold, og vi forsøger at forstå dem, når de tænker på døden – på den måde de nu gør. Kombinationen af latter og gråd, komik og tragik, sætter begge skuespilleres evner og kunnen på en hård prøve i denne pantomime om livet før døden. En prøve de består med glans. 

Uden ord

Forestillingen varer halvanden time og man har grinet og grædt med de to sjæle på scenen. Og vi undres, når vi opdager, at der ikke er blevet sagt en eneste replik.  Der er tale om en ordløs forestilling fyldt med visdom, humor, rytme, musik og poesi.

The Show Must Go on

Hvordan tager man det, når man ved, at man snart skal dø. Det ved man ikke, før man ved det. Hvordan skal man kunne le på scenen, når man græder bag tæppet? Klovnen pakker sit habengut sammen, men lader sig alligevel overtale til en sidste forestilling. Man bliver gang på gang overrasket i denne halvanden time lange – eller rettere: korte – forestilling, der er spækket med fabelagtige og barokke numre.

Begejstrede anmeldelser

Den udgave af forestillingen, som vises i Kalundborg er en opdateret version af den oprindelige, som blev skabt for ca. 15 år siden. Instruktørerne Katrine Wiedemann og Line Svendsen har været inde over. Og som de mange priser også antyder, så har forestillingen høstet mange 6-stjernede anmeldelser.  F. eks. skriver Berlingske Tidende: ’Taknemmelighed. Dyb taknemmelighed. Det er, hvad man føler, når man har overværet ’Kunsten at dø’’.     

En hyldest til livet

Man bliver bevæget og i godt humør af denne forestilling – også selvom vi bliver mindet om, at vi skal dø, så ender vi med at glemme det. For ’Kunsten at dø’ er en fantastisk hyldest til livet.

Man kan se mere om forestillingen på Teaterformidlingen Femkantens hjemmeside www.5kanten.dk , hvorfra man også kan købe billetter.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0