Tid til forandring

Modelfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Bedre Psykiatri Kalundborg og en gruppe borgere i Kalundborg indkalder nu til stormøde omkring inklusion i folkeskolen og børn med særlige behov. Det gør de fordi, de mener, at alt for mange børn er i klemme i systemet.

Mangelfuld sagsbehandling og mistillid præger i høj grad forholdet mellem forældre til udsatte børn og Kalundborg Kommune. Bedre Psykiatri Kalundborg, en gruppe borgere og kommunalbestyrelsesmedlem Jesper Hjelm Kristensen (EL) holder derfor den 14. marts stormøde omkring manglende inklusion i folkeskolen for børn med særlige behov.

”Arbejdsgruppen bag mødet ønsker at være talerør for de pårørende, og ingen skal være i tvivl om, at dette er et punkt, vi tager meget alvorligt. Tager vi ikke ordentligt hånd om det enkelte barn, vil det få store menneskelige konsekvenser for barnet, og økonomiske konsekvenser for Kalundborg i fremtiden,” skriver de i deres indkaldelse.

Oven på pressedækningen de seneste måneder, hvor fokus har været på langvarig sagsbehandling og manglende visitation til Inklusionscentre og Svallerup skole, mener Bedre Psykiatri og en gruppe borgere, at det nu er tid til at kigge inklusionen efter i sømmene.

"Vi skal have styr på, hvor mange sager det drejer sig om, samt sætte fokus på behovet for en ny inklusionsstrategi. Mødet vil tage udgangspunkt i inklusionsdelen og sagsbehandlingsdelen," skriver styregruppen.

Formålet med mødet er, på sigt, at højne det tværfaglige samarbejde mellem de forskellige sektorer og familierne, så Kalundborg får en inklusionspolitik der tilpasser sig det enkelte barn og den enkelte families behov. Det er derfor vigtigt, at forældre med børn på inklusionsområdet og andre relevante parter i inklusionsprocessen deltager denne aften. 

Borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm (V), opfordrer til dialog mellem borgerne og kommunen.

Mødet afholdes tirsdag den 14. marts kl. 18.30 - 21.00 i Vinde Helsinge Forsamlingshus. Alle er velkomne. Medlem af folketinget, Børneordfører og Folkeskoleordfører Jakob Sølvhøj, vil i øvrigt være til stede denne aften.

Del