AnnonceLuk annonce
Ingen ønsker at glemme, eller at blive glemt

09-11-2019

Der er kaffe og nybagte boller og masser af gode historier fra dengang. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Alle lokalhistoriske arkiver i hele landet holdt åbent lørdag i forbindelse med ’Arkivernes dag’, også i Tømmerup var medlemmerne samlet.

Der bliver ringet med klokken og der går ikke lang tid før alle er bænket om det lange bord midt i lokalet hos Tømmerup Sogns Historiske Arkiv, som holder til i Tømmeruphallen.

Der er kaffe på kanden og hjemmebagte boller, og så er det nærmest ikke til at få et ord indført. Den ene historie efter den anden om den gang, fortælles på tværs af bordet, og det kan godt være at det hele ikke er helt som det skete, men det er en god historie.

”Vi kalder det ikke en løgnehistorie, det er en anekdote,” lyder det.

Tømmerup Sogns Historiske Arkiv har som alle andre arkiver i landet, åbnet dørene til Arkivernes Dag.

En af dem som kikkede forbi, er Gitte Nordbo Keller, som har gået i skole i Tømmerup, og hun bliver straks hevet ind i det lille værelse, for der mangler navne på klassebilledet på lige netop hendes årgang, og selvfølgelig kan hun huske hvad eleverne hedder.

”Jeg har faktisk stadig kontakt med langt de fleste som jeg gik i klasse med,” fortæller Gitte Nordbo Keller, mens der bliver skrevet navne ned til klassebilledet fra 1977, hvor hun gik i børnehaveklasse.

Efter kaffen fortsætter arbejdet, både bag computerne, men der bliver også klippet og klistret avisudklip, som bliver sat ind i store bøger.

I forbindelse med Arkivernes Dag blev bogen Arkivernes Hjul også sat til salg. En bog med historier fra hele Kalundborg Kommunes otte lokalhistoriske arkiver.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0