AnnonceLuk annonce
Informationsaften for de nye 10.klasseselever

11-06-2021

Onsdag var der informationsaften for de kommende 10. klasser på Allikelund Gymnasium i Kalundborg. Privatfoto.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Onsdag aften gik 101 besøgende ind på Allikelund Gymnasium i Kalundborg for, at deltage i den årlige informationsaften, hvor de kommende nye elever skulle se og opleve deres nye uddannelsessted efter sommerferie, nemlig K10 - Kalundborg 10. klasse. 

“Det er altid spændende at møde de nye elever og deres forældre. Vi får allerede på sådan en aften mange gode samtaler, som er med til at danne grundlag for resten af skoleårets trivsel hos de unge,” fortæller rektor Karen Marie Christensen. 

Linjefag giver muligheder

På K10 får eleverne et fagligt løfte i fagene matematik, dansk og engelsk, og de skal til eksamen i alle tre fag både mundtligt og skriftligt. Derudover er der fire nye linjer, som de unge skal vælge mellem. Linjerne fylder en del af skoleugen, da der typisk vil være otte timers linjefag hver uge. En af linjerne fokuserer på sundhed og psykologi og en anden på at blive klar til gymnasiet. Derudover er der en linje med fokus på sport/bevægelse og endelige en med praksislæring og praktik erhvervslivet. I sidst nævnte er de unge i praktik en dag om ugen, og de bestemmer selv i hvilken virksomhed. 

”I øjeblikket har vi en elev, som har været ude i en tømmervirksomhed, og dette praktikophold har ført til en aftale om en lærerplads. På K10 går vi også meget op i, at de unge får almen dannelse, og derfor er der spændende foredrag, virksomhedsbesøg samt studietur. En del af dette foregår på tværs af de forskellige uddannelser, som er samlet under samme tag på Allikelund,” siger Karen Marie Christensen.

På Allikelund Gymnasium er man til daglig godt 250 elever, bestående af K10, EUD, EUX, HHX og HTX-elever. Der er en række aktiviteter både i og uden for skoletiden, der også går på tværs af uddannelserne så som elevrådet, fredagsbar, fester, filmmaraton, LAN og kantineudvalget og meget mere. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0