AnnonceLuk annonce
Indstillet til undervisningspris

19-04-2020

Fra venstre, Trine Fogh Lauridsen, Julie Espe og Jakob Sørensen, med hjemmefra, Rasmus Brøgger Najbjerg og Safia Nabiyar. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

I Kalundborg Kommune er der flere undervisere som er nomineret til Politikens Undervisningspris, der hylder de lærere, der udfordrer og griber eleverne, får dem engageret og viser dem nye perspektiver. TV-Kalundborg.dk har mødt et par af de nominerede, og et par af de elever som har indstillet til den fornemme pris.

Hvert år hylder Politiken og Lundbeckfonden de dygtigste og mest dedikerede lærere i Danmark. Prisen skal være med til at skabe opmærksomhed omkring og respekt for den gode underviser. 

Elever, forældre, rektorer, skoleledere, kolleger og alle andre kan indstille deres kandidat, som både kan være en enkeltperson eller et lærerteam fra grundskolen, gymnasier og erhvervsskoler. 

Blandt de nominerede er, Rasmus Brøgger Najbjerg og Trine Fogh Lauridsen, henholdsvis adjunkt og lektor/uddannelsesleder på Kalundborg Gymnasium og HF.

”Rasmus er en god lærer, han er meget engageret, han er god til at holde en undervisning interessant også ved at gøre det på andre måder, fx giver han lektier for gennem YouTube, hvor man kan opdatere sig på de forskellige emner,” siger elev Jakob Sørensen, som har indstillet Rasmus Brøgger Najbjerg, og Safia Nabiyar har også indstillet Rasmus, og siger i sin indstilling bl.a., ”Rasmus er en fantastisk lærer og den rette til at have undervisningsprisen, han er helt klart den bedste lærer på skolen. Jeg har det lidt svært ved at opfange det faglige, men med hans fantastiske PowerPoints og pædagogiske undervisning er det let,” siger hun.

”Jeg er selvfølgelig glad for indstillingerne, det er jo en stor bekræftelse i det man gør, jeg bruger mange kræfter på at gøre mit arbejde så godt som muligt, så det er en stor anderkendelse fra eleverne, det er jeg virkelig glad for,” siger Rasmus Brøgger Najbjerg, der underviser i fysik og kemi, om nomineringerne til undervisningsprisen.

Julie Espe fra 2.T har indstillet Trine Fogh Lauridsen, bl.a. for altid at være i øjenhøjde med eleverne. I sin indstilling skriver hun,

”Trine formår at få alle med i timerne, også dem på bagerste række og dem der prøver at gemme sig bag skærmen. Hun er en lærer der kommer i øjenhøjde med eleverne, det gælder bogstaveligt når hun hver gang sætter sig på hug for den enkelte elev. Hun når ud til os på et helt andet punkt end andre lærere gør.”

”Det er da enormt smigerende og en stor cadeau, og det er jo altid dejligt at få at vide, at man gør et godt stykke arbejde, og så er det en bekræftelse på at min strategi som lærer virker,” siger Trine Fogh Lauridsen.

Lige nu er både lærere og elever udfordret på grund af corona-krisen, da undervisningen foregår virtuelt, og derfor var både Rasmus Brøgger Najbjerg og Safia Nabiyar med til interviewet hjemmefra via computeren.

I Kalundborg Kommune er følgende undervisere også nomineret til Politikens Undervisningspris:

Mia Schytte, Høng Gymnasium og HF – Morten Porsborg, Gørlev Idrætsefterskole – Lene Carlson, Rynkevangskolen, Christel Kock Jeppesen, Firhøjskolen og Andreas Damgaard Sørensen, Skolen på Herredsåsen.  

Politikens Undervisningspris uddeles som én hovedpris à 75.000 kr. i hver af de tre kategorier: grundskolen, gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser. Derudover uddeles to særpriser pr. kategori à 25.000 kr.

Prisuddelingen foregår tirsdag 18. august 2020 ved en fest i Politikens Hus.

I 2019 var omkring 2100 undervisere fra hele landet nomineret til Politikens UNdervisningspris.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0