Ildsjælprisen til projekt ’Læsehunden’

Elsebeth Ring Andersen fra lokalrådets bestyrelse overrækker gaver til Louise Due og Lone Rosenberg, mens formand Jørgen Bøge ser til. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Læsekonsulenterne Louise Due og Lone Rosenberg, og deres to læsehunde Schnuden og Olivia, modtog torsdag aften Ildsjæleprisen fra Hvidebæk Lokalråd, en pris som uddeles hvert år i forbindelse med rådets generalforsamling.

Kalundborg biblioteker har i længere tid haft succesfulde læseforløb på Ubby Bibliotek, hvor læsekonsulent Louise Due og hendes hund Schnuden har haft flere børn igennem et forløb. Ordningen er blevet så populær, at læsekonsulent Lone Rosenberg og hunden Olivia, også er blevet tilknyttet projektet

Louise Due og Lone Rosenberg, som begge bor i Ubby, stiller sig selv og deres uddannede læsehunde til rådighed helt kvit og frit uden nogen form for betaling, derfor var det heller ikke svært for Hvidebæk Lokalråd at blive enige om at det var dem som skulle have Ildsjæleprisen fra Hvidebæk Lokalråd 2019. En pris som hvert år uddeles til en person eller nogen der har gjort en helt særlig indsats for lokalområdet i gamle Hvidebæk Kommune.

Louise Due og Lone Rosenberg fik torsdag aften overrakt prisen i forbindelse med lokalrådets generalforsamling.

”Det arbejde i gør er afsindigt vigtigt, det er en rigtig god investering for samfundet, som jeg synes man skulle bakke meget mere op, både fra kommunal og statslig side, det er et rigtigt flot stykke frivilligt arbejde i gør,” sagde Jørgen Bøge, formand for Hvidebæk Lokalråd, til de to prismodtagere, inden de fik overrakt gaver og diplomer.

Modstander af nyt supermarked

Omkring 30 af lokalrådets 100 medlemmer var mødt op til den årlige generalforsamling i Ubby Forsamlingshus, og her blev de bl.a. orienteret om at Hvidebæk Lokalråd, hele tiden, og stadig er, modstander af et måske kommende nyt supermarked ved Ugerløse, hvilket de har gjort opmærksom på via et høringssvar samt ved henvendelse til politikerne.

Hvidebæk Lokalråd vil i det kommende år arbejde på at kommunen får etableret en længe ventet cykelsti på Dyssevej, fra Ubby og til Slagelse Landevej, lokalrådet håber at projektet er med til de næste budgetforhandlinger.

Lokalrådet arrangerer i 2019, i samarbejde med erhvervsforeningen, en forenings- og erhvervsmesse i Hvidebækhallen i september måned, og så fortsætter de populære arrangementer i samarbejde med Kim Kok Ubby Forsamlingshus og Kalundborg Biblioteker, hvor der bydes på fællesspisning og spændende foredrag og musik arrangementer.

Se også: Schnuden lærer børn at læse

 

Se også: Biblioteket tilbyder endnu en Læsehund

Del