AnnonceLuk annonce
Ildsjæle vil skaffe 1 milliard kr. til udvikling

18-08-2020

Medlemmerne af Sjællands Udviklingsalliance.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Der skal skaffes flere penge til de mange gode projekter i Region Sjælland. Helt konkret i milliard.kr. Det er ambitionen for de 14 personer, der er trådt ind i Sjællands Udviklingsalliance, der blev lanceret mandag den 17. august på Brorfelde Observatorium.

I november 2019 blev ideen om Sjællands Udviklingsalliance offentliggjort af Heino Knudsen, regionsrådsformand for Region Sjælland og Lars Petersson, administrerende direktør for Sparekassen Sjælland-Fyn. Med lanceringen på Brorfelde Observatorium er etableringen af Alliancen nu en realitet. Etableringen af Sjællands Udviklingsalliance sker med afsæt i en tankegang om, at Region Sjælland er et fantastisk sted at bo og leve, men der er samtidig et stort uforløst potentiale for at udvikle regionen.

”Både Lars Petersson og jeg ser et kæmpe potentiale for udviklingen på Sjælland, Lolland, Falster og øerne. Vi så et behov for at samle driftige mennesker i et fællesskab om udviklingen af vores fantastiske region. Derfor er det stærkt, at 12 kompetente mennesker nu er gået sammen med Lars og mig, og vi vil nu begynde på at igangsætte initiativer og skaffe finansiering til udviklingen i alle dele af vores område,” fortæller Heino Knudsen.

De 14 medlemmer af Alliancen kommer både fra det offentlige, fra vidensinstitutioner, fra civile organisationer, private fonde og virksomheder.

De gode ideer og pengene skal finde hinanden

Medlemmerne af Sjællands Udviklingsalliance vil arbejde sammen om at skaffe kapital og igangsætte nye initiativer. Målet er at igangsætte udvikling for 1 milliard kroner, der bidrager til, at Region Sjælland er et attraktivt sted at bo, arbejde og drive virksomhed i - også om 10 og 20 år.

”Vi er 14 personer, der vil sætte turbo på udviklingen, og skabe en reel positiv forandring for regionen og dens borgere. I alliancen vil vi både igangsætte egne initiativer, og vi vil hjælpe med at bygge bro mellem de gode projekter, der allerede findes, og den risikovillige kapital, som der er behov for. Pengene kan både komme fra private investeringer og ved at involvere private og offentlige fonde i initiativerne,” fortæller Lars Petersson, der fortsætter: ”Vi havde allerede været længere, hvis ikke corona-nedlukningen havde ramt os i foråret. På det tidspunkt havde de første inspirerende samtaler med alliancens engagerede medlemmer allerede, for mit vedkommende, motiveret til oprettelsens af Impagt Invest Sjælland, der med 50 millioner kroner i indskudt kapital skal være med til at løfte lokale virksomheder.”

Tre første initiativer fra Alliancen

Alliancens medlemmer træder nu i arbejdstøjet med at udvikle egne initiativer. Og selvom alliancen stadig er ved at finde formen, så er der allerede tre initiativer i støbeskeen. De tre første initiativer har henholdsvis fokus på at styrke tilflytningen til landsbyerne, at flytte sundhedstilbud tættere på borgerne samt at hjælpe flere unge i arbejde og uddannelse. 

I løbet af de kommende måneder forventer Alliancen at kunne løfte sløret for nye initiativer og andre tiltag, der skal sætte skub i udviklingen i Region Sjælland.

Medlemmerne af Sjællands Udviklingsalliance:

 • Lars Petersson, initiativtager til og formand for Alliancen, adm. direktør for Sparekassen Sjælland-Fyn
 • Heino Knudsen, initiativtager til og formand for Alliancen, regionsrådsformand i Region Sjælland
 • Bruno L. Hansen, formand for DGI Midt- og Vestsjælland
 • Torben Dalby Larsen, chefredaktør
 • Torben Nielsen, bestyrelsesformand for Museum Sydøstdanmark og Sparinvest
 • Kim Rahbek, bestyrelsesformand for Business Lolland-Falster
 • John Brædder, bestyrelsesformand for Erhvervshus Sjælland
 • Mette Rix Krabbe, iværksætter og kommunikationsrådgiver
 • Peter Engberg, bestyrelsesformand for Den Sociale Kapitalfond
 • Stine Gry Roland, public affairs- og kommunikationschef for Novo Nordisk
 • Svend-Aage Dreist, advokat og indehaver af DreistStorgaard Advokater
 • Camilla Wang, rektor for Professionshøjskolen Absalon
 • Jens Müller, direktør for Destination Sjælland
 • Hanne Leth Andersen, rektor for Roskilde Universitet


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0