AnnonceLuk annonce
Ildshow lørdag aften

05-10-2018

Ildshow lørdag aften på Tissø Vikingemarked.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Vikingemarkedet ved Tissø i den kommende weekend, den 6.-7. oktober, bliver langt større end set tidligere. Blandt andet holder man åbent lørdag aften, hvor der er arrangeret et stort ildshow i den mørke nat.

Tissø Vikingemarked lægger op til nogle spændende dage lørdag og søndag. Blandt andet er der ildshow lørdag aften, og det bliver nu muligt at slentre ned ad vikingernes handelsgader i skæret af fakler og bål og høre musik efter mørkets frembrud. 

Ildkunstnere i den mørke oktobernat

Lørdag aften bliver en helt speciel oplevelse, idet ’Dragonflies’ - syv unge ildkunstnere - byder på et ildshow. En sjælden oplevelse herhjemme, og en helt særlig oplevelse i skumringstimerne i vikingelejren. Ligeledes kan man også se det smukke vikingeskib »Frigg« i søen. 

Tissø Vikingemarked tiltrækker vikinger i hundredvis og markedsgæster i tusindvis. Markedet er en af de helt store begivenheder på Sjælland. Vikingemarkedet finder sted ved Fugledegård Vikingecenter ved Tissø. Området, der i 500 år var bosted, kongsgård og handelsplads, kommer til at syde af liv. 80 vikingetelte bliver slået op, og i de talrige boder overalt på området får gæsterne et indblik i de rigtige vikingers verden mange århundreder tilbage i tiden. 

Sjov for både børn og voksne

På vikingemarkedet får børnene mulighed for krigertræning, for deltagelse i vikingelege, og for at skyde med bue og pil. De får også lejlighed til at brænde runer i træ, flette et armbånd og få lavet en vikingefrisure. Undervejs kan man stille sulten i vikingemad, og lækkersulten kan klares med kager og bålpandekager. På markedet kan man også se sværd og skjolde blive fremstillet, møde får og geder, male mel på stenkværn, kæmpe mod en rigtig viking, fremstille smykker og læderarmbånd, spinde uldtråde, væve og slå mønter, se Tissø-ringen og lytte til musikgruppen »Virelai«. 

Fakta om Tissø Vikingemarked 

Tissø Vikingemarked finder sted den første weekend i oktober: 6. og 7. oktober. Begge dage er der vikinge-aktiviteter i tidsrummet klokken 10-16 og et særarrangement med ildshow den 6. oktober klokken 19-21.30. Vikingemarkedet finder sted ved Fugledegård Vikingecenter på Bakkendrupvej 28 i Store Fuglede. Der betales særskilt entré til aftenarrangementet.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0