AnnonceLuk annonce
Ikke specielt glad for genåbningsplan

26-03-2021

Morten Nystrup, indehaver af værtshuset Kontoret er langt fra glad for regeringens genåbningsplan. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det ser ud til, at en kold fadøl snart kan nydes på det lokale værtshus. Barer og værtshuse er nemlig en del af den genåbningsplan, som regeringen har præsenteret, men på værtshuset Kontoret i Kalundborg er der ikke meget at glæde sig over.

I aftalen står der, at indendørs servering på ’restauranter og cafeer mv.’ som udgangspunkt kan åbnes fra 6. maj med gyldigt coronapas. Og her hører barer og værtshuse altså under.

Det betyder også, at der forventeligt - også med coronapasset som adgangsbillet - kan åbnes for udeservering fra 21. april.

Morten Nystrup, indehaver af Kontoret i Kalundborg er dog ikke specielt glad for genåbningsplanen.

”Vi havde jo regnet med at regeringen meldte noget ud vi kunne bruge til noget, men det har de jo ikke gjort, vi har fx ikke fået at vide hvor mange vi må være pr. kvadratmeter, men er det som sidste gang, så åbner vi, men bliver kravet til antal kvadratmeter pr. gæst skærpet, så åbner vi ikke, så giver det ingen mening, og under alle omstændigheder åbner vi først d. 6. maj, når vi også må være indendørs,” fortæller Morten Nystrup, indehaver af Kontoret i Kalundborg.

Coronapasset er udset til at spille en vigtig rolle i genåbningen. Det viser, om man er færdigvaccineret, har været smittet eller er blevet testet negativ for corona indenfor de seneste 72 timer, lige som kravet om begrænsede åbningstider for serveringssteder samt forbuddet mod salg af alkohol mellem kl. 22-05 opretholdes, indtil man er længere henne i genåbningen, skriver Erhvervsministeriet.

”Man skal vise sit coronapas, men hvad er så grunden til, at man ikke må være der efter kl. 22, hvis man har bevis på, at man er vaccineret eller har en negativ test, det forstår jeg ikke, og jeg ved godt jeg er inhabil, men jeg forstår det simpelthen ikke, 80% af vores omsætning ligger jo efter kl. 22” siger Morten Nystrup, og fortsætter,

”Mange af dem som går på værtshus gør det impulsivt, og de kommer jo ikke når man skal kunne fremvise en negativ test, så jeg er meget spændt på hvordan det kommer til at gå.”

'Kontorchefen' er også meget spændt på om der bliver mulighed for at afholde den populære byfest sidst i juli måned.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0