AnnonceLuk annonce
Idrætsbyggeri nomineret til pris

28-04-2021

Kultur- og Bevægelsespark Høng er blevet nomineret til 'Årets idrætsbyggeri 2021. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kultur- og Bevægelsespark Høng er blevet nomineret til 'Årets idrætsbyggeri 2021'. Det er virksomheden Nohrcon, der står bag den årligt tilbagevendende prisuddeling.

Idrætsbyggeriet boomer fortsat, selvom corona-pandemien i lang tid har sat eliteidræt og foreningsliv på pause. Nu er det igen tid til at kåre de byggerier, der danner ramme om sport i alle afskygninger.

Fem projekter er nomineret til Nohrcons pris Årets idrætsbyggeri 2021. Kandidaterne varierer fra de store, æstetiske arenaer for både eliten og bredden, til det mindre fora med det rå udtryk, der matcher de hårdtslående sportsgrene, og den innovative, bæredygtige port til aktiviteter i naturen.

Blandt de fem nominerede til den fornemme pris er Kultur- og Bevægelsespark Høng, som er tegnet af arkitektfirmaet Elkiær + Ebbeskov, og som blev taget i brug i oktober sidste år.

De fire andre nominerede er Arena Randers, Kampsportscenter Forum i Horsens, Seest Trailcenter og Svømmehal Frederikssund Idrætsby.

Det siger dommerne
"Kultur- og Bevægelsescenter Høng er en interessant sammensmeltning af traditionelle idrætsfaciliteter og nye åbne og mere legende rammer for aktivitet og fællesskab. Det er også et eksperiment, der stiller sig til rådighed for nye måder at være sammen på og nye former for aktiviteter at være sammen om."

"Flot idrætsbyggeri med højt til loftet, lyst og luftigt og med god inddragelse af mellemrum og uderum, hvor der også er tænkt i aktiviteter."

"Kultur- og Bevægelsescenter Høng er et meget stærkt eksempel på, hvordan man kan bruge idrætsfaciliteter til at skabe sammenhæng på tværs af generationer i et mindre lokalsamfund."

Sidste år løb Skandinaviens største idrætsanlæg, Holbæk Sportsby, med prisen.

Den offentlige afstemning løber indtil 19. maj. Vinderen af Årets idrætsbyggeri 2021 offentliggøres 26. maj som optakt til Nohrcons temadag "Fremtidens idrætshaller og sportsfaciliteter 2021", som afholdes 22. juni.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0